Finomfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Az alábbi leves nemcsak olcsó, de nagyon hamar el is készül. Legjobb nyári párosítás!

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!


A karfiollal gyerekkorom óta rosszban vagyunk. Nem tudom megmagyarázni, egyszerűen taszít.

Pedig nagyon szép növénynek tartom. Valahogy mégis olyan furcsa. És sajnos ezzel a levessel sem szerettem meg, de azért reménykedtem, hátha már öregedtem annyit, hogy kedvelni fogom. Nem jött be.

Azt nem mondom, hogy ehetetlen volt számomra, de nem rajongok érte :) Viszont azóta már többször megcsináltam karfiol nélkül és úgy is telitalálat. Ha valaki szereti a karfiolt és unja a hagyományos karfiol levest, annak öröm lesz ez a leveske!

A zöldségek és az eperlevél tészta nagyon jó összhangba kerülnek, a tej pedig nagyon sok dob a végeredményen!


Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
100 g karalábé
100 g karfiol
100 g zöldborsó (fagyasztott is jó)
400 ml tej
1 csokor petrezselyem


A kamrából:
2 ek olaj

80 g eperlevél


1. A sárga- és fehérrépát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A meghámozott karalábét kockázzuk fel. A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira. A borsót kissé engedjük fel.
2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a kétféle répát, valamint a karalábét. Sózzuk meg, öntsük fel 400 ml vízzel, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a karfiolt, és ismét forraljuk fel. Végül szórjuk a levesbe a borsót, öntsük hozzá a tejet, és alaposan sózzuk meg. Kis lángon, lefedve főzzük tovább addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
3. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük le, és forgassuk a levesbe a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, ismét sózzuk meg, majd azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A recept a Fanny konyha 2015/4. számában található!

keretes11158>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.