Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Az alábbi leves nemcsak olcsó, de nagyon hamar el is készül. Legjobb nyári párosítás!

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!


A karfiollal gyerekkorom óta rosszban vagyunk. Nem tudom megmagyarázni, egyszerűen taszít.

Pedig nagyon szép növénynek tartom. Valahogy mégis olyan furcsa. És sajnos ezzel a levessel sem szerettem meg, de azért reménykedtem, hátha már öregedtem annyit, hogy kedvelni fogom. Nem jött be.

Azt nem mondom, hogy ehetetlen volt számomra, de nem rajongok érte :) Viszont azóta már többször megcsináltam karfiol nélkül és úgy is telitalálat. Ha valaki szereti a karfiolt és unja a hagyományos karfiol levest, annak öröm lesz ez a leveske!

A zöldségek és az eperlevél tészta nagyon jó összhangba kerülnek, a tej pedig nagyon sok dob a végeredményen!


Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
100 g karalábé
100 g karfiol
100 g zöldborsó (fagyasztott is jó)
400 ml tej
1 csokor petrezselyem


A kamrából:
2 ek olaj

80 g eperlevél


1. A sárga- és fehérrépát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A meghámozott karalábét kockázzuk fel. A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira. A borsót kissé engedjük fel.
2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a kétféle répát, valamint a karalábét. Sózzuk meg, öntsük fel 400 ml vízzel, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a karfiolt, és ismét forraljuk fel. Végül szórjuk a levesbe a borsót, öntsük hozzá a tejet, és alaposan sózzuk meg. Kis lángon, lefedve főzzük tovább addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
3. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük le, és forgassuk a levesbe a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, ismét sózzuk meg, majd azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A recept a Fanny konyha 2015/4. számában található!

keretes11158>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.