Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Az alábbi leves nemcsak olcsó, de nagyon hamar el is készül. Legjobb nyári párosítás!

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!


A karfiollal gyerekkorom óta rosszban vagyunk. Nem tudom megmagyarázni, egyszerűen taszít.

Pedig nagyon szép növénynek tartom. Valahogy mégis olyan furcsa. És sajnos ezzel a levessel sem szerettem meg, de azért reménykedtem, hátha már öregedtem annyit, hogy kedvelni fogom. Nem jött be.

Azt nem mondom, hogy ehetetlen volt számomra, de nem rajongok érte :) Viszont azóta már többször megcsináltam karfiol nélkül és úgy is telitalálat. Ha valaki szereti a karfiolt és unja a hagyományos karfiol levest, annak öröm lesz ez a leveske!

A zöldségek és az eperlevél tészta nagyon jó összhangba kerülnek, a tej pedig nagyon sok dob a végeredményen!


Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
100 g karalábé
100 g karfiol
100 g zöldborsó (fagyasztott is jó)
400 ml tej
1 csokor petrezselyem


A kamrából:
2 ek olaj

80 g eperlevél


1. A sárga- és fehérrépát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A meghámozott karalábét kockázzuk fel. A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira. A borsót kissé engedjük fel.
2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a kétféle répát, valamint a karalábét. Sózzuk meg, öntsük fel 400 ml vízzel, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a karfiolt, és ismét forraljuk fel. Végül szórjuk a levesbe a borsót, öntsük hozzá a tejet, és alaposan sózzuk meg. Kis lángon, lefedve főzzük tovább addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
3. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük le, és forgassuk a levesbe a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, ismét sózzuk meg, majd azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A recept a Fanny konyha 2015/4. számában található!

keretes11158>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.