A kereszténység legnagyobb ünnepe a karácsony, Krisztus születése, átvitt - és igazi értelmében is - a szeretet ünnepe. Eljövetelét minden évben várjuk, készülünk ajándékkal, ünnepi finomságokkal.
Ilyenkor a nagy készülődésben a legtökéletesebbre törekszünk, és sokszor túlhajszoljuk magunkat, feszültté válunk - nem tudjuk kiélvezni, megélni az ünnep és a készülődés szépségét. Lehet, hogy itt is igaz a mondás: több a kevesebb, ha azt teljes átéléssel tudjuk csinálni.
Az alábbiakban összeszedünk néhány praktikus tippet és receptötletet, ami segíthet a karácsonyi készülődésben!
A gyömbéres, fahéjas, szegfűszeges illatú mézeskalács nem csak a karácsonyfán mutat jól. Feldíszíthetjük vele az adventi koszorúnkat, ajtó- és ablakdíszeinket, ajándékcsomagokra kötözhetjük, vagy önállóan, tálra rendezve kínálhatjuk vendégeinknek.
Akik szeretik a különlegességeket és szívesen kipróbálnak új dolgokat, azok biztosan örülnek a sajátkezűleg készített különlegességeknek.
A gasztroajándékokat a likőrökkel érdemes kezdeni, mert ezeknek néhány hét érésre szükségük van. Illetve ajánlunk egy pofonegyszerű Limoncello és még annál is egyszerűbb Nugátos mézeskalácslikőrt.
Szerencsére egyre divatosabbak a chutney-k vagy csatnik, ezek a zöldséges vagy gyümölcsös fűszeres szószok. A legegyszerűbb alapanyagokból is isteni variációk készíthetőek.
Egy kis kreativitással különleges aromájú ecetet, olajat, sót vagy fűszerkeverékeket készíthetünk. Nem kell hozzá különösebb rutin, sem vastag pénztárca, sőt még időmilliomosnak sem kell lenni hozzá.
És mi az, ami a legkarácsonyibb? A legeslegkarácsonyibb? Amit általában a Mikulás hoz, és onnantól nem bírunk lemondani róla? Igen, a szaloncukor! Ezt is elkészíthetjük házilag, ráadásul tetszőleges ízben!
Karácsony előtt fűszeres, édes illatok töltik be nem csak a konyhát, de az egész lakást is: készülnek a sütemények. Bejgli és mézeskalács szinte minden házban, ezek mellett pedig minden családnak megvannak a klasszikusai. A vaníliás kifli, a hókifli, a zserbó és a flódni a legnépszerűbbek ebben az időszakban, de a gyümölcskenyér és a kalács is sok helyen kötelező elem.
Készülj a karácsonyra praktikus tippjeinkkel, összeállításainkkal, vagy válogass kedvedre karácsonyi receptjeink közül!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.