A Mindmegettén nagyon sok karácsonyi recept van, illetve karácsonyi írásokkal - és benne receptekkel - mi magunk is minden évben készülünk. Vannak adventi receptek, gyümölcskenyerek, bejglik és patkók, gesztenyés, mákos és diós sütemények, kuglófok és kalácsok, hogy az édesekkel kezdjük.
De vannak karácsonyi menük is, amelyek sokat segíthetnek a saját családi menü összeállításában. Választhattok a hagyományos, a halas, a gyors, a vegetáriánus, a lazacos, a diós, a narancsos közül, van egy modern és egy mindmegettés karácsonyi menü is.
És rá kellett jönnünk, hogy a kép még így sem teljes... Mert bloggereink is karácsonyoznak...
Kedvenc szakácsaink, Balázs és Zsolt idén és tavaly is írtak remek karácsonyi recepteket, így azokat is összegyűjtjük itt és most, hogy ne kelljen keresgélni!
Komplett menü: répás vérnarancsleves, szarvassült vörösboros almapürével, zöldborsmártással és briós szufléval, valamint desszertként mascarponés pohárkrém narancs- és meggyszósszal rétegezve. A leves és a desszert 30 perc alatt elkészül, a szarvasnak ennél kicsit több idő kell. De az biztos, hogy különleges és lehengerlő!
Egy különleges szárnyas is igen ütős tud lenni az ünnepi asztalon... Gyöngytyúkot például ritkán eszünk, pedig nagyon érdekes a húsa, lévén félig vad madár. Zsolt gombás bundába csomagolva, kelbimbópürével és karamellhagymával ajánlja. De a kacsa is megállja a helyét karácsonykor, főleg ha rozéra van sütve, és a hozzá illő lilakáposztát is megbolondítjuk egy kis naranccsal, ahogy Balázs készíti.
És hogy desszertnek se legyünk híján... A menüben szereplő gyors és látványos mascarponés krém mellett a francia klasszikust, a creme brulée-t is ajánljuk, illetve egy igazán brutális és bestiális kalóriabombát, a kardamomos csokitortát mascarponekrémmel...
És hamarosan jön még egy szenzációs fácánsült csipkebogyómártással, valamint egy igazi különlegesség, a libamájzserbó!!!!
A világmegváltó sztárszakács számára is a legnagyobb ünnep a karácsony! Egy remek körtés-csokis pitével kényezteti családját az adventi időszakban, karácsonyra bébipulykával és diós-gránátalmás bárányraguval készül, illetve egy igazán különleges lazacos villásreggelit is ajánl - ünnepi alkalmakra!
Habliliom, friss bloggerünk igazán rendkívüli süteményeket kreált karácsonyra. Omlós linzer, finom lekvár és marcipán kompozíciója ez a gyönyörűség. Készített egy mogyorós-tejszínes ünnepi koszorút is, a frankfurti koszorú mintjára, ami szinte olyan, mint az eredeti, csak könnyebb... ami karácsonykor nem hátrány...
A desszertek mellett pedig két különleges salátát is készít az ünnepekre. A padlizsánsaláta osztatlan sikerre számíthat, a gránátalmás-lencsés-avokádós salátát pedig vétek lenne kihagyni. De ha a karácsonyi menübe nem fér bele, akkor szilveszterre is elkészíthető!!!!
Mindenkinek nagyon boldog és békés készülődést kívánunk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.