Mozzarella: Pizzákra és salátákba remek.
Cottage cheese: Szemcsés sajt, zöld fűszerekkel ízesítve, kenyérrel kitűnő, de gyümölcshöz is illik.
Mascarpone: Tejszínből készült, az íze édes. Desszertek alapanyaga, valamint mártásokba szintén kiváló.
Camembert és brie: Penésszel borított, íze az érettségétől függ. Frissen enyhe és rugalmas, éretten aromás és szinte folyós. Szendvicsekbe, mártásokba és rántva is kiváló.
Göcseji: Fűszeres ízű, levesekbe kitűnően illik.
Pálpusztai: Sós, erős aromájú, kenyérrel a legfinomabb.
Edami, gouda és trappista: Mindegyik enyhén sós-savanykás ízű. Könnyen reszelhetők, hideg és meleg ételekhez valók, de ránthatók is.
Appenzeller: Erős, aromás sajt, tésztákba és mártásokba.
Raclette: Melegszendvicsekre, olvasztáshoz kitűnő, mert nem folyik szét azonnal.
Rokfort, márvány, gorgonzola, stilton: Kék vagy zöldes erezetű és markáns ízű penészes sajtok. Mártásokba, salátákba, illetve vajjal kikeverve szendvicskrémként a legnépszerűbbek.
Parmezán: Nagyon aromás, kissé csípős ízű. Reszelve tészták, saláták és levesek ízesítője.
Cheddar: Zsíros, kissé savanykás. Meleg ételekbe, szendvicsbe, valamint fondübe is jó.
Ementáli: Enyhén édeskés, diószerű íze miatt remek tésztába, szendvicsbe, mártásokba egyaránt.
Gruyère: Reszelni, csőben sütni, mártásokba vagy fondühöz kitűnő.
Boros tipp: A legtöbb kemény sajt erős vörösborral harmonizál. Félkemény fajtákhoz testes és száraz fehérbor a legjobb kísérő, de a karakteres vörösbor szintén jó. Lágy sajtokhoz remek a bársonyos vörösbor. A friss sajtokhoz könnyű fehérbor illik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.