Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Desszert

Ezektől lesz mennyei a házi puding: 6 trükk, amivel új szintre emelheted ezt a hűsítő édességet

Házi puding desszert /Fotó: Shutterstock
Az otthon főzött pudingnál nincs egyszerűbb finomság. Sajnos meg kell várni, amíg teljesen megdermed, így nem számít villámgyors édességnek, de nyáron nincs is jobb a hűsítő, ízlés szerint variálható desszertnél. Mutatunk néhány ötletet, amellyel feldobhatod a pudingot.

Abban a háztartásban, ahol gyakran sütnek, szinte biztosan lapul a konyhaszekrényben, valamelyik fiókban vagy a kamrában egy-két csomag pudingpor. Ebből az alapanyagból ugyanis nemcsak házi puding főzhető, hanem felhasználhatjuk különféle desszertekhez is. Pudingport használunk a Fanta- és a Mirinda-szelet narancssárga, zselés rétegéhez, de rétesek, krémesek és persze torták receptjében is megtalálhatjuk, hiszen kiváló töltelék készíthető belőle.

Ha szépen tálaljuk a pudingot, még az íze is finomabb lesz /Fotó: Shutterstock
Ha szépen tálaljuk a pudingot, még az íze is finomabb lesz /Fotó: Shutterstock

Ha azonban nem szeretnénk bekapcsolni a sütőt, és csak pár percig állnánk a tűzhely mellett, akkor készítsünk a porból sima, házi pudingot és turbózzuk fel! A puding ugyanis meglepően könnyen és jól variálható, kedvünk szerint ízesíthető desszert. Mutatunk néhány tippet és ötletet, melyekkel még ízletesebb lesz a házi puding.

1. Készítsük zsíros tejből a házi pudingot

Sokan a másfél százalékos zsírtartalmú tejet fogyasztják, ám sokkal karakteresebb és teltebb íze lesz a pudingnak, ha zsíros tejből készítjük. Válasszuk a 3,5%-os tejet, és főzzük abból a pudingot. Ha van otthon sűrített tej, esetleg tejszín, keverjünk abból egy keveset a tejhez, így garantáltan ízletesebb, krémesebb lesz a végeredmény.

A pudingot készíthetjük növényi italból is /Fotó: Shutterstock
A pudingot készíthetjük növényi italból is /Fotó: Shutterstock

2. Próbáljuk ki növényi tejjel is

A kókuszital az enyhén édeskés, kókuszos íze miatt kiválóan alkalmas desszertekhez, így adja magát, hogy a házi pudinghoz is felhasználjuk. A kókusztejet keverhetjük kókusztejszínnel is, hogy még selymesebb, még kókuszosabb legyen az íze. A csokipudingnak biztosan jót tesz egy kis kókuszaroma, de a vaníliás pudingport is nyugodtan főzhetjük növényi tejjel.

3. Keverjünk bele kávét

Legyen szó csoki vagy vanília ízesítésű pudingporról, nem tudjuk azokat elrontani egy kis kávéval. A puding készítése során öntsünk a tejbe ízlés szerint egy kis feketét, vagy tegyünk bele egy kiskanál instant kávét, és főzzük készre.

A pudingból készíthetünk réteges pohárdesszertet is /Fotó: Shutterstock
A pudingból készíthetünk réteges pohárdesszertet is /Fotó: Shutterstock

4. Készítsünk pohárdesszertet

A puding tálalásának legegyszerűbb formája, ha kis üvegpoharakba vagy kelyhekbe töltjük, ám ha mutatós édességet készítenénk, vagy csak feldobnánk valamivel, akkor készítsünk belőle pohárdesszertet. Rétegezhetjük morzsolt keksszel, kisült és apróra tört réteslappal, friss gyümölcsökkel, más ízesítésű pudinggal vagy akár sós rágcsálnivalókat is szórhatunk bele, ugyanis a csokis-sós kombináció is mennyei.

5. Készüljön felnőtteknek való puding

Nem csak kávét keverhetünk a pudingba. A házi pudingot megbolondíthatjuk egy kis alkohollal is, ám ilyenkor érdemes figyelembe venni a felhasznált folyadék összmennyiségét. Egy csomag pudingporhoz általában fél liter tej szükséges, ennek egy részét ízlés szerint lecserélhetjük a kedvenc krémlikőrünkre. Csak arra vigyázzunk, hogy ha ilyet készítünk, a pudinghoz ne férjenek hozzá a gyerekek – olvasható a Daily Meal cikkében.

A pudingot kínálhatjuk friss gyümölcsökkel is /Fotó: Shutterstock
A pudingot kínálhatjuk friss gyümölcsökkel is /Fotó: Shutterstock

6. Díszítsük fel

Egy pudingról szinte elmaradhatatlan a tejszínhab, de nem ez az egyetlen dolog, ami rákerülhet. Megszórhatjuk még kakaóporral, fahéjjal, kerülhet rá kekszmorzsa, menta- vagy bazsalikomlevél, mandulaszelet vagy apróra vágott friss gyümölcs is. Sőt, akár vékony karamellréteget is önthetünk rá.

Borítókép: Shutterstock

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.