A birsalmasajt elkészítéséhez a birsalmát megmossuk, meghámozzuk, felnegyedeljük és 1 liter vízben 1/2 db citrom levével puhára főzzük kb. 30 perc alatt.
Ha megpuhult, leszűrjük, és kézi botmixerrel turmixolni kezdjük. Annyi vízzel pótoljuk a főzőlevéből, amennyi szükséges ahhoz, hogy sűrű, egynemű pépet kapjunk.
A cukorral és fél citrom levével sűrűre főzzük, majd egy folpackkal bélelt formába tesszük hűlni 1 napra.
Másnap kiborítjuk a formából egy sütőpapíros tálcára és hűvös helyen hagyjuk száradni legalább 1 hétig. Végül alufóliába csomagolva tároljuk felhasználásig.
Nézd meg videón is, hogyan készül a birsalmasajt tartósítószer nélkül:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.