A birsalmasajt elkészítéséhez a birsalmát megmossuk, kettévágjuk, héjával, csumájával együtt kizsírozott lábasban annyi vízben tesszük fel főzni, ami éppen ellepi.
Ha puhára főtt, krumplinyomón áttörjük, és amennyi a tiszta súly, kilónként 80 dkg cukrot adunk hozzá. A cukorral együtt főzzük egy órát, ekkor adjuk hozzá a feldarabolt dióbelet, majd együtt még főzzük fél órát. Ha fakanállal elhúzzuk, látjuk a lábos alját.
Kizsírozott formákba rakjuk, ha kihűlt, dióval megszórt deszkára borítjuk, és 2–3 naponta megfordítjuk, hogy hamarabb száradjon. Hűvös helyen hagyjuk száradni legalább 1 hétig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.