Az egyszerű birsalmasajt elkészítéséhez a megmosott birsalmát hámozatlanul felnegyedeljük és a magház eltávolítása után felkockázzuk. Annyi vizet öntünk alá, hogy éppen csak ellepje, és fedő alatt nagyon puhára főzzük. Ezután leszűrjük, majd szitán áttörjük.
A pépes masszából kimérünk 1 kg-ot. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk belőle a velőt. A citromot megmossuk, és lereszeljük a héját. A kimért pépet összekeverjük a befőzőcukorral, a vaníliavelővel és a citromhéjjal. Kevergetve főzzük kb. 45 percig, majd olajjal vékonyan megkent alufóliára simítjuk, és száradni hagyjuk 1-2 napig.
A megszilárdult birsalmasajtot sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és további 1 napig szárítjuk. Végül tetszés szerint felszeleteljük vagy kockákra vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.