A hússzeleteket nagyobb kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és egy kevés frissen aprított kakukkfűvel, majd hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják.
A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, majd megszórjuk ízlés szerint sóval, összeforgatjuk, és hagyjuk pár percet állni.
A vöröshagymát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, majd egyenként becsomagoljuk a baconszeletekbe.
Ezután ízlés szerint felváltva felhúzzuk egy nyársra a befűszerezett húst, a krumplit és a baconbe csomagolt vöröshagymát. A kétféle lisztet összekeverjük, majd alaposan beleforgatjuk a nyársakat.
Egy nagyobb, magasfalú serpenyőbe öntjük az olajat, majd belehelyezzük az előzőleg lisztbe forgatott nyársakat. Kisebb lángon sütni kezdjük, majd kb. 20 perc után átfordítjuk a nyársakat, hogy a másik oldaluk is szép pirosra süljön.
Amikor készre sültek a nyársak, kivesszük őket az olajból, konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja róluk, és tálalásig melegen tartjuk.
Megjegyzés
Tálalás előtt helyezzük tányérra a nyársakat, majd ízlés szerint salátával, savanyúsággal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.