- A salátáhozbeáztatjuk a lencsét egy éjszakára. A nyársakhoz összekeverjükaz olajat a meghámozott, átnyomott fokhagymával, a piros- paprikával, a színes borssal, a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel és egy kevés sóval. Összeforgatjukaz így kapott pácot a megtisztított, felkockázott sertés combbal, és lefedve a hűtőszekrénybe rakjuk legalább 3-4 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára.
- Másnap leszűrjük a lencsét, átöblítjükhideg vízzel, majd lábasba rakjuk a babérlevelekkel együtt.Felöntjükannyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és közepes lángon puhára főzzük. Közben sózzuk. Ezután leszűrjük, eltávolítjuk belőle a babérleveleket, és hagyjuk kihűlni.
- A szalonnát felkockázzuk. A kétféle, kimagozott paprikát felvágjuk cikkekre a meghámozott lila hagymával együtt. A bepácolt sertéskockákkal felváltva az előkészített alapanyagokat vízbe áztatott fanyársakra húzzuk.A nyársakat rácsos tepsibe rakjuk, és időnként megforgatva ropogósra sütjük a 190 fokos sütőben.
- A citrom kifacsart levét összekeverjük 1,5 dl vízzel, egy kevés sóval és borssal, valamint a mézzel.Összeforgatjuk az így kapott öntetet a lencsével, majd hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott lila hagymát. Végül megszórjuk a salátát egy kevés felaprított petrezselyemmel.
BETILTJÁK A MŰANYAG ZACSKÓK HASZNÁLATÁT MAGYARORSZÁGON
ALMÁS MUFFIN (BÖGRÉS RECEPT)