Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zsemlegombóc
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Saslik (rablóhús) recept
recept
Egyszerű
Mustár

Saslik (rablóhús)

75 perc
4 adag
Átlagos
5
2024. 07. 07.

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba kanalazzuk a mustárt, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot, a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymagerezdeket, felöntjük az olajjal, borsozzuk, és jó alaposan összekeverjük.
  2. Előkészítjük az alapanyagokat. Ha szükséges, a sertésszüzet megszabadítjuk a hártyás részeitől, a húst 7-8 milliméteres érmékre szeleteljük. A hússzeleteket az előre elkészített olajos marinádba rakjuk, jól összekeverjük, és a hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
  3. A szalonnát felszeleteljük, és az szűzérmék méretének megfelelő méretűre vágjuk. A paprikát és a cukkinit megmossuk, a hagymát meghámozzuk. A paprikát kicsumázzuk, a többi alapanyagnak megfelelő méretűre vágjuk, a cukkinit 1/2 centiméteres darabokra karikázzuk, a hagymát 1/4 cikkekre vágjuk, leveleire bontjuk.
  4. Következhet az összeállítás. Ha nem fém sasliktűt, hanem fanyársat vagy -pálcát használunk, azokat áztassuk hideg vízbe 1-2 órára tűzés előtt. Két nyársat használjunk, mert így sütés közben könnyen forgathatjuk, úgy, hogy az alapanyagok fixen maradnak, és nem forognak el.
  5. Kezünkbe veszünk két nyársat, és először a paprikát húzzuk fel rájuk, majd következik a pácolt hús, egy szelet szalonna, a cukkini, végül a hagyma, majd ismét a hús. A sorrendet még kétszer megismételjük, a nyárs végéig, ügyeljünk arra, hogy az alapanyagokat szorosan összenyomva rétegezzük. Ugyanígy elkészítjük a többi nyársat is.
  6. A grill hőmérsékletét 160-170 fokig hevítjük, ha elértük, megsózzuk a saslikot, majd a grillrácsra helyezzük, oldalanként 4-5 percig sütjük, forgatás közben az oldalakat a hús fűszeres pácával időnként megkenjük. Az elkészült saslikot sütés után pár percig pihentetjük, salátával és hasábburgonyával tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a saslik!

 

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Grillezett lazac ananászos salsával
Recept
Egyszerű

Grillezett lazac ananászos salsával

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.11.12.

Sertés saslik paprikával
Recept
Egyszerű

Sertés saslik paprikával

55 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.08.25.

Grillezett csirkemell kétféle páccal
Recept
Egyszerű

Grillezett csirkemell kétféle páccal

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.08.09.

Sütőben sült csirkesaslik
Recept
Egyszerű

Sütőben sült csirkesaslik

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.05.31.

Grillezett zöldségek
Recept
Egyszerű

Grillezett zöldségek

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.05.20.

Rablóhús egyszerűen
Recept
Egyszerű

Rablóhús egyszerűen

65 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

2024.05.17.

Hasonló receptek

Cukkinis csirkenyárs recept
Recept
Egyszerű

Cukkinis csirkenyárs

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2022.06.20.

Tepsis sertésnyárs recept
Recept
Egyszerű

Tepsis sertésnyárs

45 perc
|
0 adag
|
Költséges
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

|

2018.04.23.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.