Előkészítjük az alapanyagokat, a szalonnát felkockázzuk nagyjából 1/2 centiméteres darabokra, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomó segítségével átpréseljük, a zellerleveleket apróra vágjuk.
Egy lábasban alacsony hőmérsékleten a szalonnát pirítani kezdjük. Ha egy kicsit kiengedte a zsírját, hozzáadjuk a vöröshagymát és a babérlevelet is. Pár percig időnként kevergetve tovább dinszteljük
Ha a hagyma már majdnem üveges, belerakjuk a mustárt, kicsit pirítjuk, majd elkeverjük, ezután jöhet a paradicsompüré, ezt is pirítjuk 1 percig, majd elkeverjük. Fűszerezzük a fokhagymával, a pirospaprikával és a zellerlevéllel, majd hozzáadjuk a vörös lencsét (ezt a lencsét nem kell beáztatni), és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és nagyjából 15-20 percig főzzük.
Ha a lencse már majdnem megfőtt, elkészítjük a habarást, egy keverőtálba rakjuk a tejfölt, hozzákanalazzuk a lisztet, öntünk rá egy kevés vizet, és csomómentesre keverjük. Hőkiegyenlítéssel az alaphoz adjuk, és jól elkeverjük, majd ha felforrt, levesszük a tűzről az elkészült főzeléket.
Melegen, friss kenyérrel tálaljuk, ízét további tejföllel gazdagíthatjuk, szórhatunk rá apróra vágott petrezselymet.
Nézd meg videón is, hogyan készül a vöröslencse-főzelék:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.