A zöldségeket előkészítjük. A répát megmossuk, meghámozzuk, és 6-8 milliméteres darabokra karikázzuk, a karalábét szintén megmossuk, megpucoljuk, majd a répához hasonló méretűre vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk, a retket megmossuk, és negyedekre vágjuk.
Egy lábasban kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a répát és a karalábét, és pár percig kevergetve dinszteljük. Fűszerezzük gyömbérrel, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a vaj felét. Ezzel tovább dinszteljük, majd sózzuk, és facsarunk rá egy kevés citromlét.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük az alaplével, lefedjük, és nagyjából 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a borsót és a retket, és lefedve további 4-5 percig főzzük.
A tejszínt kikeverjük a keményítővel, a főzelékalaphoz öntjük, és jól elkeverjük. Kicsit forraljuk, amíg főzeléksűrűségű nem lesz. Azután hozzáadjuk a vaj másik felét, ezzel is gazdagítjuk az ízét.
Az elkészült főzeléket citromlével és apróra vágott petrezselyemmel koronázzuk meg, és már tálalhatjuk is, tálalásnál plusz petrezselyemmel díszítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a tavaszi főzelék!
Megjegyzés
Ha nem szereted a finomfőzeléket lisztes rántással és édesen, akkor próbáld ki ezt a változatot. Üde, enyhén savanykás, és sokkal inkább a zöldségek alapízét emeli ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.