A szalonnát felkockázom, egy fazékban olajon megpirítom. Felkarikázom a hagymát, aprítom a fokhagymákat és a szalonnához adom. A kolbász héját leszedem, felszeletelem, a fazékba teszem. Amikor megpirult, egy keveset félreteszek belőle. A répát megpucolom, felkarikázom, a fazékba teszem.
A krumplit apró kockákra vágom.
Dinsztelés után felöntöm a vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, beleteszem a babot és a lencsét, a káposztát, a babérlevelet és a chilit.
Egy óra 45 perces főzés után a bab - áztatás ellenére - még mindig kemény volt, valószínűleg már öreg volt a bab. Beleteszem a krumplit, a mustárt, s beleöntöm az uborkalevet, a bort, s tovább főzöm még 45 percig.
Megjegyzés
Eredetileg Újév tájékán akartam elkészíteni ezt az ételt. Ez kombinációja a lencse főzeléknek, a bab-lencse gulyásnak, és a korhelylevesnek. állagát tekintve inkább főzelék. Amikor elkezdtem főzni, még nem tudtam, hogy leves, vagy főzelék lesz-e belőle, hogy natúr hagyom, vagy berántom, esetleg tejföllel habarom, hogy öntök-e hozzá fehér, vagy vörös bort. Mindez az utolsó percben, a végén dőlt el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.