A füsölt tarját a babérlevéllel és a fokhagymával egy lábosba tesszük, és alacsony hőmérsékleten kb. 1 óra alatt megfőzzük.
Míg a hús fő, elkészítjük a saláta alapot: a lila hagymát apró kockákra vágjuk, a zellerszálakat meghámozzuk, a szálakat hosszában kettévágjuk, és apró kockára vágjuk. A konzervlencsét felbontjuk a levét leöntjük. A zöldségeket, a lencsét egy salátás tálba rakjuk, közben a megfőtt húst kivesszük a főzőléből (vigyázzunk, ki ne borítsuk a főzővizet, az öntethez szükség lesz rá!), felkockázzuk, és ezt is hozzátesszük.
Elkészítjük az öntetet: kb. 2-3 dl főzőléhez hozzáadjuk a mustárt, a mézet, az ecetet, az olajat, megsózzuk, megborsozzuk, és egyneműre keverjük. Az öntettel meglocsoljuk a salátát, és alaposan összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük (minimum egy órára). Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.