A lencsét megmossuk, de nem áztatjuk be mert sokkal hamarabb megfő, mint a barna. A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk. A zöldségeket vastagabb karikára, vagy kockára vágjuk, a hagymákat egészben hagyjuk. A tarját is kockára vágjuk.
Egy nagyobb fazékba belerakjuk a lencsét a tarját, a répát, a zöldséget, a zellert és a hagymákat. Ízesítjük sóval, borssal, beletesszük a babérlevelet, majd felöntjük hideg vízzel és lassú tűzön puhára főzzük. Amíg fő a lencse leves elkészítjük a rántást.
A zsírt vagy az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet és zsemle színűre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük. 2 dl hideg vízzel felengedjük és a forrásban lévő levesbe öntjük. Ha újra felforrt, akkor kész a levesünk. Végezetül mustárral ízesítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.