Először összeállítjuk az öntetet: egy keverőtálba öntjük az olajat, hozzáadjuk a mézet, a mustárt, a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kardamommal, köménnyel, szerecsendióval, fahéjjal, majd az egészet homogén állagúra keverjük, ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk.
Következik a saláta, ehhez előkészítjük az alapanyagokat, a lencsét megfőzzük, ügyeljünk arra, hogy a vörös lencse áztatás nélkül is hamar szétfő. A lila hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a retket leválasztjuk a leveleiről, megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, a szárított paradicsomot kockákra vágjuk, a zellerszárakat megtisztítjuk, és szintén apró kockákra vágjuk, a gránátalmát félbevágjuk, és egy tálba ütögetjük a magokat.
Egy salátástálba öntjük a főtt lencsét, hozzáadjuk a lila hagymát, a retket, a szárított paradicsomot, a zellert és a gránátalmamagokat.
Az öntetet a salátaalapra öntjük, és az egészet finom mozdulatokkal összekeverjük. A kész salátát tálalásig hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
Tálaláskor morzsolt feta sajtot és karikákra vágott újhagymát rakunk a tetejére.
Nézd meg videón, hogyan készül a szilveszteri vöröslencse-saláta!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.