A tojást villával habosra verjük, majd belekeverjük a sót, a szódabikarbónát és az olajat, és annyi grízt (búzadara) adagolunk hozzá több részletben, hogy formázható állagú masszát kapjunk. (Ügyeljünk arra, hogy ne legyen se lágy, se kemény!)
Kanállal forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd megvárjuk, míg feljön a víz tetejére, és még néhány percig főzzük. Leszűrjük, a tálaláshoz egy tányérra szedjük, és húsleveshez kínáljuk.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.