Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
recept
Egyszerű
Glutént tartalmazó gabonafélékTej

Csikós tokány

80 perc
4 adag
Megfizethető
5
2024. 04. 06.
Tápérték(1 adag)
518 kcal Energia
30.3 g Zsír
10.4 g Szénhidrát
46 g Fehérje

Elkészítés

  1. A szalonnát 3-4 milliméteresre csíkozzuk; a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk; a paprikát megmossuk, felszeleteljük, majd a hagymához hasonló méretűre vágjuk; a hússzeleteket enyhén átlósan7-8 milliméteres csíkokra vágjuk; a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk; végül a paradicsomot is megmossuk, és felkockázzuk.
  2. Egy magas falú serpenyőben a szalonnát alacsony fokozaton, időnként kevergetve pár perc alatt átlátszóra pirítjuk, ezután hozzáadjuk a vöröshagymát, és együtt tovább dinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát is, megborsozzuk, és addig pároljuk, amíg az alap opálosan áttetsző nem lesz.
  3. Ezután hozzáadjuk a tokányhúst, sózzuk, de csak óvatosan, mert a szalonna is sós, és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük a fokhagymával, majd fűszerezzük a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, és a kockázott paradicsomot is beletesszük. Ezzel is jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd lefedjük, és takaréklángon nagyjából 60-70 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Ha megpuhult, egy kis tálba kanalazzuk a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, és habverő segítségével csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítéssel a raguhoz öntjük. Pár percig kevergetve készre főzzük a tokányt.
  5. Melegen, általában nokedlivel vagy tésztával, esetleg rizzsel és savanyúsággal fogyaszthatjuk ezt a szaftos-ízes megunhatatlan ősi ragut.

Nézd meg videón is, hogyan készül a csikós tokány:

 

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Hentes tokány csirkehúsból
Recept
Egyszerű

Hentes tokány csirkehúsból

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Borsos tokány, ahogy Buday készíti
Recept
Mester

Borsos tokány, ahogy Buday készíti

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tejszínes-gombás sertéstokány
Recept
Egyszerű

Tejszínes-gombás sertéstokány

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Szabó Veronika szerző profilképe

Szabó Veronika

Harcsapaprikás túrós csuszával
Recept
Mester

Harcsapaprikás túrós csuszával

75 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tejfölös tokány
Recept
Egyszerű

Tejfölös tokány

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töki pompos sütőtökkel és sonkával
Recept
Bonyolult

Töki pompos sütőtökkel és sonkával

120 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Stroganoff sertéstokány
Recept
Egyszerű

Stroganoff sertéstokány

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Anett Antal szerző profilképe

Anett Antal

Erdélyi sertéstokány rizzsel
Recept
Egyszerű

Erdélyi sertéstokány rizzsel

75 perc
|
3 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Hasonló receptek

Csikós tokány háziasan recept
Recept
Mester

Csikós tokány háziasan

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Tóth Margit szerző profilképe

Tóth Margit

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.