A szalonnát felaprítjuk, megpirítjuk, majd félretesszük. A felaprított hagymát üvegesre pirítjuk a szalonna zsírjában, majd felöntjük 1 dl vízzel.
A tűzről levével hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a felkockázott húst és a szalonnát. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk majorannával. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt lassú tűzőn 2 órát főzzük.
A lisztet a tejföllel és 1 dl vízzel simára keverjük ,majd a kész tokányt behabarjuk. Utoljára felforraljuk, majd levesszük a tűről. Tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.