A megmosott, leveleire szedett spenótot és a tejet összeturmixoljuk. Átöntjük keverőtálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük a tojással és a liszttel úgy, hogy sima palacsintatésztát kapjunk, majd letakarva pihentessük 20 percig.
Apró kockákra vágjuk a szalonnát, majd serpenyőben kisütjük a zsírját. Evőkanálnyi mennyiséget hagyunk a serpenyőben, majd alacsony hőmérsékletre kapcsolva sütjük ki a palacsintákat egyesével, hogy szép zöldek maradjanak.
A vajkrémet kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. Megkenjük vele a palacsinták egyik oldalának a felét, majd elrendezzük rajtuk a kockára vágott és kisütött szalonnát. Mindet félbehajtjuk, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Tetszés szerinti zöldséget kínálhatunk mellé.
Nézd meg videón, hogyan készül a spenótos palacsinta vajkrémmel, pirított szalonnával töltve:
Megjegyzés
Szerencsére manapság szinte egész évben lehet friss spenótot kapni az üzletekben. Fagyasztott spenótot is használhatunk a recepthez, ez esetben olvasszuk ki, majd csöpögtessük le a leveleket, és azt követően keverjük a tésztához.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.