A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet simára keverjük a tojások sárgájával, a maradék tejjel, a sóval és a felfuttatott élesztővel. A tojások fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval és ezt beleforgatjuk a tésztába. Letakarva 1 órán át kelesztjük, majd a sűrű masszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben a szokásos módon palacsintát sütünk.
A szalonnát csíkokra vágjuk és egy serpenyőbe téve zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. A spenótot megmossuk, vastagabb részeit kivágjuk majd a megmosott leveleket hozzáadjuk a fokhagymás baconhöz és pár perc alatt összepároljuk, míg a spenót is összeesik, majd sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomokat megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Majd veszünk egy kapcsos tortaformát vagy egy mély jénai tálat és elkezdjük benne rétegezni a palacsintákat.
Beleteszünk egy palacsintát megkenjük vékonyan tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jöhet rá egy kis spenótos bacon és paradicsom karikák és megint a palacsinta és így tovább amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére már csak tejföl és pár karika paradicsom jön. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a paradicsomok teteje meg nem sül egy kicsit. Megvárjuk, amíg kihűl, hogy szeletelni lehessen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.