Fél deci tejet meglangyosítunk, hozzáadunk egy teáskanál cukrot, belekeverjük a szárított élesztőt, és hagyjuk egy kicsit felfutni.
A lisztet robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan összekeverjük. Készítünk egy mélyedést a liszt közepébe, beleöntjük a maradék tejet és cukrot, a felfutott élesztőt és a tojást.
Alacsony fordulaton kezdjük dagasztani a tésztát, és ha összeállt, több részletben beledolgozzuk a puha vajat is.
6-8 perc alatt kidagasztjuk a tésztát, majd kivajazott kelesztőtálba tesszük, letakarjuk, és egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy kb. 22 × 32 cm-es tepsit kivajazunk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk egy 30 × 50 cm-es téglalappá, és megkenjük az olvasztott vajjal.
Egy kis tálkában összekeverjük barna cukrot és az őrölt fahéjat, majd egyenletesen a vajas tésztalap tetejére szórjuk.
Hosszában szorosan feltekerjük a tésztát, mint a bejglit, majd egy éles késsel 12 szeletre vágjuk.
A szeleteket szorosan a kivajazott tepsibe rakosgatjuk, és letakarva ismét hagyjuk kelni 45 percig.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 15-20 perc alatt a tekercseket szép aranybarnára sütjük.
Míg sülnek a tekercsek, elkészítjük el a mázt. Ehhez kézi robotgéppel kihabosítjuk a krémsajtot a vajjal, a porcukorral és a vaníliakivonattal. Adunk hozzá annyi tejet, hogy könnyen kenhető állagú krémet kapjunk.
A kisült fahéjas tekercseket még melegen lekenjük a krémsajtmázzal, és azonnal tálaljuk. Hűtőben 4-5 napig tárolhatjuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a fahéjas tekercs (cinnabon):
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.