A pisztáciát durvára aprítjuk. A tahinit átkeverjük, hogy az olaj egyenletesen elosztódjon az üvegben.
Egy kis lábasban szirupot készítünk. A cukrot 7,5 dl vízzel elkezdjük melegedni közepes lángon, amíg a cukor feloldódik. Akkor jó, ha a szirup buborékolni kezd és besűrűsödik.
A szirupot a tahinire öntjük, és addig keverjük, amíg az egész összeáll. Közben hozzáadjuk a vaníliakivonatot, egy csipet sót és a durvára aprított pisztáciát, amiből egy keveset félretehetünk a díszítéshez. Ezzel is alaposan összekeverjük.
A masszát egy szilikon kenyérsütő formába öntjük, a tetejét a félretett pisztáciával díszítjük, és szobahőmérsékleten pihentetjük néhány órán át, amíg megszilárdul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.