Sós, babérleveles vízben megfőzzük a lencsét, mellédobjuk az egyik meghámozott vöröshagymát és a szintén megpucolt, nagyobb darabokra vágott répát is. Ha kész, leszűrjük, a levéből egy keveset félreteszünk.
A másik hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük a szétnyomott fokhagymával együtt.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot, majd egy aprítógépben ledaráljuk. Hozzáadjuk a főtt lencsét, a sárgarépát, a dinsztelt hagymát, a fűszereket, pár nyomással egyneműsítjük.
Végül hozzágyúrjuk a garit (vagy a morzsát) és a sörélesztőpelyhet, ha túl száraz lenne, akkor a félretett főzővízzel lazítjuk. Kis diónyi gombócokat gyúrunk belőle.
Kiolajozott sütőpapírra rakjuk, a tetejét is megspricceljük olajjal, és 180 fokon megsütjük, félidőben megforgatjuk.
A püréhez felkockázzuk a megtisztított répát és a tököt, megsütjük az olívaolajon. Felengedjük kevés vízzel, ízesítjük sóval, borssal, csilivel, és addig főzzük fedő alatt, míg teljesen meg nem puhul.
Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáöntjük a kókusztejet, és összeforraljuk. Pár csepp citromlével kissé pikánssá tesszük az ízét. Tálalásnál megszórjuk a tetejét összevágott zöld fűszerrel, adunk mellé egy-két cikk citromot, hogy mindenki locsolhasson még a szószra ízlése szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.