A szilveszter elképzelhetetlen pezsgő nélkül, ám aki nem szereti magában, készíthet belőle színes koktélokat!
A finom nedűt kortyolgatva se felejtsd el azonban, hogy a pezsgőben lévő szénsav miatt az alkohol háromszor gyorsabban jut a vérkeringésbe, mint más alkoholos italok esetében!
Hozzávalók 1 pohárhoz:
1 dl baracklé
0,5 dl cukorszirup
1,5 dl jéghideg pezsgő
1 koktélcsereszenye
Elkészítés: A baracklevet és a cukorszirupot hosszú pezsgős pohárba töltjük, elkeverjük. Felöntjük pezsgővel és finoman megkeverjük. A pohár szélét koktélcseresznyével díszítjük.
Szilveszterkor igen! Egyébként nem illik durrantani. Ezért ne rázzuk fel az üveget! Amikor a dugót kicsomagoltuk, tekerjünk az üveg nyakára tiszta konyharuhát, és óvatos mozdulattal húzzuk ki a dugót. Akkor jó, ha csupán egy „szusszanást” hallunk.
Hozzávalók 1 pohárhoz:
1 evőkanál fehér rum
1 evőkanál banánlikőr
1 dl száraz pezsgő
1 kis darab banán
Elkészítés: A rumot és a likőrt elkeverjük egy kehely alakú pezsgős pohárban. Felöntjük a jéghideg pezsgővel. Egy darab banánnal és mentalevéllel díszítjük.
Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 cl gin
2 cl Curacao blue
2 cl citromlé
1,5 dl száraz pezsgő
Elkészítés: A gint, a Curacao blue-t és a citromlevet sékerben összerázzuk. Pohárba szűrjük, felöntjük a pezsgővel, és citromszelettel díszítjük a pohár szélét.
Pezsgőből friss gyümölccsel, gyümölcslével, vörösborral, likőrrel kitűnő koktélokat is készíthetünk. Ajánljuk a feketeribizli-, barack-, narancslikőröket, a Triple sec-et, a Blue Curacao-t, de finom brandyvel, ginnel, rummal, pálinkával is. Alapszabály: elég belőlük keveset keverni a pezsgőhöz. Gyümölcslével (narancs, barack, ananász) szinte bármikor bátran felönthetjük az italunkat.
Hozzávalók 1 pohárhoz:
9 cl száraz pezsgő
1 cl Creme de Cassis (feketeribizli-likőr)
1 koktélcseresznye
Elkészítés: A pezsgős kehelybe öntjük a likőrt, és felöntjük a jéghideg pezsgővel. A pohár szélét 1 szem koktélcseresznyével díszítjük.
Pohárba öntve minél nagyobb felületen találkozik az ital a levegővel, annál gyorsabban távozik belőle a szén-dioxid. A felfelé szűkülő pohárban (furulya vagy flőte alakú pohár) kínált pezsgő fokozza az élvezeti értéket, hosszan gyönyörködhetünk a buborékok felemelkedésében. Akik nem szeretik a buborékot, azoknak a kehely formájú poharat ajánljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.