Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A világ legkönnyebben elkészíthető süteménye. Mennyei illata, változatos ízvilága, mutatós külseje mindenkit elvarázsol - ráadásul még elrontani sem lehet! A legszuperebb receptek közül válogathatsz oldalunkon, és meglátod, a muffinmánia téged is rabul ejt!

 

Hazánkban is egyre népszerűbben az amerikai, francia és német családok körében méltán kedvelt muffinok. Ezek a formában kisült apró sütemények rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők: a hozzávalókat konyhai robotgéppel összeturmixoljuk, papírformával kibélelt sütőbe kanalazzuk, 15-20 perc alatt megsütjük, majd a kész aranybarna, gusztusos, illatos süteménykölteményünkkel barátaink előtt büszkélkedünk – már, ha marad belőle, mire odaérünk…

Muffinsütés lépésről lépésre

 

1. A boltokban 6 vagy 12 darabos muffinformát vásárolhatunk. Két fajtával találkozhatunk: teflonos bevonatúval, vagy szilikonossal. Mindkettő remekül működik, utóbbi annyiban más, hogy használatához nem kell külön muffinpapírt vásárolnunk, mivel falához nem tapad oda a tészta.


 

 

2. Béleljük ki a muffinsütőt a hozzá való papírkosárkákkal. Választhatunk színes, vagy fehér papírkosárkákat, de papír nélkül is süthetünk, ha margarinnal bekenjük a sütőformát. Ha nem szeretünk mosogatni, inkább vásároljunk egy csomag sütőpapírt (300 darabos!) és felejtsük el az utálatos sikálást.

 

 

3. A hozzávalókat gondosan mérjük ki, dobáljuk bele egy mély tálba, és konyhai robotgéppel keverjük össze az egészet. Ezután kanalazzuk bele a masszát a papírral kibélelt sütőbe. Ügyeljünk arra, hogy nagy igyekezetünkben is csak 
háromnegyedig töltsük meg a formát, hogy a muffinoknak legyen helyük megnőni a melegben.


 

4. Előmelegített sütőben, recepttől függően, 12-25 perc alatt süssük készre muffinjainkat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belsejük is átsült-e, és ha elkészültek, tiszta konyharuhával béleljünk ki egy szalmakosárkát, helyezzük el benne muffinjainkat és kínáljuk meg velük barátainkat, családtagjainkat!

 

Elkészült és kihűlt muffinjainkat lefagyaszthatjuk, 1-2 hónapig is elállnak így. A közhiedelemmel ellenben, fogyasztás előtt ne mikróban olvasszuk fel a megfagyott muffinokat, hanem egyszerűen tegyük ki egy tálra fóliástul, és hagyjuk magától kiolvadni. Reggel tegyük fel 2 percre a kenyérpirítóra, hogy újra ropogós és forró legyen!

Édes muffinok

Fahéjas-almás muffin
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 6 alma, 25 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 teáskanál őrölt fahéj, 4 tojás, 1 dl tej

Banános-ananászos muffin
Hozzávalók: 30 dkg ananász, 0,2 dl rum, 2 banán, 1 citrom, 45 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 3 dkg aprított sótlan pisztácia, 15 dkg margarin, 10 dkg méz, 3 tojás, 1 csipet só, 1 csipet szerecsendió, 1 csipet gyömbér

Krémes csokimuffin
Hozzávalók: 18 dkg keserű csokoládé lereszelve (gőz fölött megolvasztva), 10 dkg még keserűbb csokoládé egyben, 18 dkg vaj, 4 tojás, 14 dkg cukor, 6 dkg darált mandula, 5 dkg liszt, 1 kávéskanál rum, kakaópor, porcukor, csipetnyi só

Mézes muffin
Hozzávalók: 2 evőkanál méz, 2 evőkanál olvasztott vaj, 3,35 dl teljes kiőrlésű liszt, 165 dl liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1,5 dl tej, 1 felvert tojás, 1 csipet só

 

Joghurtos-áfonyás muffin
Hozzávalók: 1 pohár joghurt (a pohár lesz a mérce, őrizd meg!), 1,5 pohár cukor, 3 tojás, ¼ pohár olaj, 3 pohár liszt, 1 pohár tej, 1 csomag sütőpor, 1 citrom leve, 13-15 dkg áfonya

Körtés muffin csokiforgáccsal
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg csokoládéforgács, fél csomag sütőpor,
1 csipet só, 20 dkg cukor, 2 tojás, 10 dkg lágy vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál méz, 3 fél körte (kompótból)

Vegyes muffinok

Camembertes-áfonyás muffin
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg áfonya, 25-30 dkg Camembert, 15 dkg natúr joghurt, 2 tojás, 0,6 dl olívaolaj

Hawaii muffin
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg főtt, apróra vágott sonka, 1 teáskanál só, bors, 30 dkg ananász, 1,2 dl olívaolaj, 5 dl natúr joghurt, 1 tojás, tetejére reszelt sajt

Sós muffinok

Kukoricás-petrezselymes muffin
Hozzávalók: 18 dkg rétesliszt, 12 dkg kukoricaliszt, ½ teáskanál só, 4 teáskanál sütőpor, 4 dkg cukor, 2 tojás, ½ dl olívaolaj, 2 dl konzerv kukorica, 1,5 dl tej, 1 csokor apróra vágott petrezselyem

Juhsajtos-olajbogyós muffin
Hozzávalók: 15 dkg kockákra vágott juhsajt, 10-15 db felaprított olajbogyó, 25 dkg finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 2 tojás, 0,75 dl olívaolaj, 1,5 dl tej, 1 teáskanál oregano

Hagymás-olajbogyós muffin
Hozzávalók: 2 hagyma, 10 dkg fekete olajbogyó, 50 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 2 csipet só, 2 teáskanál barna cukor, 1 evőkanál bazsalikom, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 2 csipet rozmaring, 6 tojás, 3 dl tej, 1,2 dl olívaolaj

Tonhalas muffin
Hozzávalók: 22,5 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 csapott kávéskanál só
2 tojás, 8 dkg vaj felolvasztva, 1 pohár natúr joghurt, 2 cl tej, 30 dkg lecsepegtetett tonhalkonzerv, 1 csapott kávéskanál pirospaprika
2 csapott kávéskanál curry, 1 csapott kávéskanál őrölt koriander
1 sárga vagy piros színű húsos paprika felkockázva és forró vízben kicsit megpárolva, leszűrve

Sajtos-hagymás muffin
Hozzávalók: 15 dkg karakteres ízű sajt (akár többféle maradék is jó), fél csokor petrezselyem felaprítva, 1 fej hagyma felaprítva, 1 tojás, 2 dl tej
3 evőkanál olívaolaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, só, bors, esetleg kömény

Sajtos-diós muffin
Hozzávalók: 22 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 kávéskanál só, 1 tojás, 8 dkg olvasztott vaj, 2 dl tej, 15 dkg reszelt emmentáli, 8 dkg durvára vágott dió, petrezselyem és snidling felaprítva, ízlés szerint

Spenótos muffin fetával
Hozzávalók: 25 dkg forrázott és lecsepegtetett spenót, 10 dkg trappista finomra reszelve, 6 dkg feta elmorzsolva, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
fél kávéskanál reszelt szerecsendió, só, bors, 2,5 dl tej, 1 tojás, szezámmag

Legfinomabb muffin receptek >>>

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.