Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Praktikus

5 ok, amiért a fakanál a legjobb konyhai eszköz a világon

5 ok, amiért a fakanál a legjobb konyhai eszköz a világon
A fakanálnál ősibb konyhai eszköz nincs is talán. Nincs konyha, ahol ne lenne megtalálható. Sok alternatívája született már a modern korban, mégis a profik, minden műanyag csodakanállal szemben erre esküsznek.
1. Masszívak és tartósak

A fakanalak rendkívül erősek és tartósak, ami azt jelenti, hogy olyan sűrű masszák keverésére, mint például a kása-félék vagy a kelt tészták is alkalmasak. Ráadásul, szilárdságuknál fogva egészen az edény aljáig lenyúlva keverhetünk velük, mindezt úgy, hogy közben nem sértik fel az edény alját. Ezért tökéletesek például ha tapadásmentes egényekkel, serpenyőkkel dolgozol.

2. bírják a meleget

A másik nagyon szeretnivaló tulajdonságuk a fakanalaknak az, hogy hőállóak. A fém eszközök könnyedén átforrósodhatnak, és megégethetik a kezed, a műanyagok elolvadhatnak, ha például a forró serpenyőn pihenteted őket. A jó öreg fakanalakkal ilyesmi nem történhet.

3. mindenhez passzolnak

Egyszerűen minden típusú és jellegű étel keverésére tökéletes. Sütéskor kevert süteményeknél kiváló szolgálatot tehetnek, de könnyű levesekhez, selymes mártásokhoz és szószokhoz - de többféle, sűrű textúrájú hozávaló összekeveréséhez is helyes választás.

4. VÁLTOZATOS FORMÁK - VÁLTOZATOS KÉPESSÉGEK

Mivel számos mértben és formában kaphatóak, tulajdonképpen nincs olyan étel, aminek készítésére ne lenne alkalmas egy fakanál, egyedül a keményre vert tojás- és a tejszínhab óvatos beleforgatásához jobb szilikonspatulát használni.

5. élethosszig tartó hűség

Mindezen jó tulajdonságaik miatt jó, ha minél tovább velünk maradnak - és bizony a szavatosságuk, a megfelelő ápolással, akár élethosszig is tarthat. Ha azt akarod, hogy a fakanalaidat az unokáid is használják, soka ne hagyd őket vízben ázni a mosogatóban, soha ne tedd mosogatógépbe sem! Meghálája majd.

5 DOLOG, AMIT ÉRDEMES NAPONTA TISZTÍTANI A KONYHÁBAN >>>
A 7 LEGNAGYOBB MIKRÓS BAKI, AMIT MINDENKI ELKÖVET >>>
ILYEN GYAKRAN TISZTÍTSD MEG A KÁVÉFŐZŐT! >>>
MÉG TÖBB KONYHAI TIPP, TRÜKK PRAKTIKA ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.