A fakanalak rendkívül erősek és tartósak, ami azt jelenti, hogy olyan sűrű masszák keverésére, mint például a kása-félék vagy a kelt tészták is alkalmasak. Ráadásul, szilárdságuknál fogva egészen az edény aljáig lenyúlva keverhetünk velük, mindezt úgy, hogy közben nem sértik fel az edény alját. Ezért tökéletesek például ha tapadásmentes egényekkel, serpenyőkkel dolgozol.
A másik nagyon szeretnivaló tulajdonságuk a fakanalaknak az, hogy hőállóak. A fém eszközök könnyedén átforrósodhatnak, és megégethetik a kezed, a műanyagok elolvadhatnak, ha például a forró serpenyőn pihenteted őket. A jó öreg fakanalakkal ilyesmi nem történhet.
Egyszerűen minden típusú és jellegű étel keverésére tökéletes. Sütéskor kevert süteményeknél kiváló szolgálatot tehetnek, de könnyű levesekhez, selymes mártásokhoz és szószokhoz - de többféle, sűrű textúrájú hozávaló összekeveréséhez is helyes választás.
Mivel számos mértben és formában kaphatóak, tulajdonképpen nincs olyan étel, aminek készítésére ne lenne alkalmas egy fakanál, egyedül a keményre vert tojás- és a tejszínhab óvatos beleforgatásához jobb szilikonspatulát használni.
Mindezen jó tulajdonságaik miatt jó, ha minél tovább velünk maradnak - és bizony a szavatosságuk, a megfelelő ápolással, akár élethosszig is tarthat. Ha azt akarod, hogy a fakanalaidat az unokáid is használják, soka ne hagyd őket vízben ázni a mosogatóban, soha ne tedd mosogatógépbe sem! Meghálája majd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.