A konyharuhák moshatóak és strapabíróak, de rosszul használva könnyen terjeszthetik a baktériumokat. Éppen ezért készüljünk több konyharuhával: például külön használjunk egy rongyot a kéztörlésre, egyet a pult letörlésére és egy másikat a vizes edények törölgetéséhez. Így ugyanis nem visszük át a kezünkről letörölt bacilusokat a tiszta edényekre.
Tipp: Használj különböző színű vagy típusú konyharuhákat, így biztosan nem kevered őket össze!
A szivacsok nagyon könnyen a baktériumok melegágyává válhatnak. Az egészséged érdekében cseréld őket hetente legalább egyszer! Hosszabb idő után ugyanis több baktérium lehet rajta, mint egy átlagos vécékagylóban, hiába tisztítod rendszeresen.
Sokkal kevesebb munkával jár, ha a mikrót vagy a tűzhelyet minden használat után könnyedén áttörlöd, mintha addig halogatod a takarítást, amíg a foltok rászáradnak a felületre. Inkább gyorsan, könnyen tisztítsd meg őket, így nem kell az ételmaradékokat később percekig sikálnod.
Elsőre azt gondolhatnánk, két erős tisztítószerből könnyen mixelhetünk egy „szupererős” tisztítószert, ami például egyszerre tisztít és oldja a vízkövet. Ez azonban egészségügyi kockázattal is járhat, ugyanis a különböző kémiai anyagok találkozása mérgező vegyületeket hozhat létre. Így egyszerre csak egy tisztítószert használj - írja a thekitchn.com!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.