Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Praktikus

4 dolog, amit soha ne csinálj a konyha takarítása közben

A konyha rendszeres tisztítása kiemelten fontos, hiszen ott tároljuk és készítjük el az ételeket, amiket elfogyasztunk. Íme, néhány alapelv, amit mindenképp szem előtt kell tartani, ha nekiállunk a takarításnak!

A konyharuhák moshatóak és strapabíróak, de rosszul használva könnyen terjeszthetik a baktériumokat. Éppen ezért készüljünk több konyharuhával: például külön használjunk egy rongyot a kéztörlésre, egyet a pult letörlésére és egy másikat a vizes edények törölgetéséhez. Így ugyanis nem visszük át a kezünkről letörölt bacilusokat a tiszta edényekre.

Tipp: Használj különböző színű vagy típusú konyharuhákat, így biztosan nem kevered őket össze!

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock

Ne használd túl sokáig ugyanazt a mosogatószivacsot

A szivacsok nagyon könnyen a baktériumok melegágyává válhatnak. Az egészséged érdekében cseréld őket hetente legalább egyszer! Hosszabb idő után ugyanis több baktérium lehet rajta, mint egy átlagos vécékagylóban, hiába tisztítod rendszeresen.

Ne halogasd a feladatokat

Sokkal kevesebb munkával jár, ha a mikrót vagy a tűzhelyet minden használat után könnyedén áttörlöd, mintha addig halogatod a takarítást, amíg a foltok rászáradnak a felületre. Inkább gyorsan, könnyen tisztítsd meg őket, így nem kell az ételmaradékokat később percekig sikálnod.

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock

Ne keverd össze a tisztítószereket

Elsőre azt gondolhatnánk, két erős tisztítószerből könnyen mixelhetünk egy „szupererős” tisztítószert, ami például egyszerre tisztít és oldja a vízkövet. Ez azonban egészségügyi kockázattal is járhat, ugyanis a különböző kémiai anyagok találkozása mérgező vegyületeket hozhat létre. Így egyszerre csak egy tisztítószert használj - írja a thekitchn.com!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.