Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Praktikus

4 dolog, amit soha ne csinálj a konyha takarítása közben

A konyha rendszeres tisztítása kiemelten fontos, hiszen ott tároljuk és készítjük el az ételeket, amiket elfogyasztunk. Íme, néhány alapelv, amit mindenképp szem előtt kell tartani, ha nekiállunk a takarításnak!

A konyharuhák moshatóak és strapabíróak, de rosszul használva könnyen terjeszthetik a baktériumokat. Éppen ezért készüljünk több konyharuhával: például külön használjunk egy rongyot a kéztörlésre, egyet a pult letörlésére és egy másikat a vizes edények törölgetéséhez. Így ugyanis nem visszük át a kezünkről letörölt bacilusokat a tiszta edényekre.

Tipp: Használj különböző színű vagy típusú konyharuhákat, így biztosan nem kevered őket össze!

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock

Ne használd túl sokáig ugyanazt a mosogatószivacsot

A szivacsok nagyon könnyen a baktériumok melegágyává válhatnak. Az egészséged érdekében cseréld őket hetente legalább egyszer! Hosszabb idő után ugyanis több baktérium lehet rajta, mint egy átlagos vécékagylóban, hiába tisztítod rendszeresen.

Ne halogasd a feladatokat

Sokkal kevesebb munkával jár, ha a mikrót vagy a tűzhelyet minden használat után könnyedén áttörlöd, mintha addig halogatod a takarítást, amíg a foltok rászáradnak a felületre. Inkább gyorsan, könnyen tisztítsd meg őket, így nem kell az ételmaradékokat később percekig sikálnod.

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock

Ne keverd össze a tisztítószereket

Elsőre azt gondolhatnánk, két erős tisztítószerből könnyen mixelhetünk egy „szupererős” tisztítószert, ami például egyszerre tisztít és oldja a vízkövet. Ez azonban egészségügyi kockázattal is járhat, ugyanis a különböző kémiai anyagok találkozása mérgező vegyületeket hozhat létre. Így egyszerre csak egy tisztítószert használj - írja a thekitchn.com!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.