Az első és legfontosabb: mindig alaposan nézd meg, milyen gyümölcsöt vásárolsz, hiszen csak az egészséges, ép almáknak van esélyük arra, hogy sokáig frissek maradjanak. Arra is figyelj, hogy az alma szára rajta legyen a gyümölcsön, mivel a leszakadt kocsányon keresztül könnyebben támadják meg a különféle betegségek a gyümölcsöt. Mutatjuk, hogy mire ügyelj még!
Tudtad? Az alma sok etiléngázt termel, ezért ne tárold együtt más gyümölcsökkel, például szőlővel vagy banánnal, mert ezek romlását is fel tudja gyorsítani. A burgonyát se tedd a közelébe, mivel az etilén elősegíti a csírázását, és a romlást.
Ugyan nem teljesen igaz, mégsem véletlen, hogy pont az almával kapcsolatban született a mondás, miszerint napi egy elég belőle ahhoz, hogy egészséges maradj. Az alma A-, B-komplex- és C-vitaminokat tartalmaz, valamint értékes ásványi anyagokat. A kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód és a szelén együtt erősítik az immunrendszert, segítik az egészség megőrzését még a téli időszakban is.
A hasznos vegyületek legnagyobb számban az alma héjában vannak jelen, így ajánlott hámozás nélkül fogyasztani a gyümölcsöt.
Asztmára almalé
Egy angol kutatásból kiderült, hogy azoknál a gyerekeknél, akik naponta legalább egyszer ittak 100 százalékos almalevet, 47 százalékkal csökkent az asztmás roham előfordulása, szemben azokkal, akik 1 hónapban csak egyszer vagy ennél is kevesebbszer fogyasztották azt. Ezt az eredményt annak tulajdonították, hogy az almalé magasabb koncentrációban tartalmazza az antioxidánsokat, mint az egész gyümölcs.
(Forrás)
(Kiemelt kép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.