Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Promóció

Muszaka, amit muszáj elkészítened + 1 hasznos tipp: így tedd tisztába a konyhát!

muszaka
A görög muszaka többféleképpen elkészíthető étel. Lehet variálni a benne lévő zöldségeket, vagy akár a vegetáriánus, hús nélküli verziót is választhatjuk. Bármilyen muszakáról is van szó, egy biztos, sok-sok mosatlannal és munkával jár!

Felejtsük el egy pillanatra, hogy a muszaka készítése sok mosogatással jár, hiszen az alábbi receptet elkészítve garantáltan olyan íz élményben lehet részünk, hogy utána mind a tíz ujjunkat megnyaljuk. A főzést követő mosogatásra pedig lesz egy szuper tippünk, először azonban lássuk a receptet!

A muszak hozzávalói!

3 db közepes nagyságú padlizsán
4 db burgonya
50 dkg darált hús
2 evőkanál vaj
1 pohár vörösbor
4 db érett paradicsom
3 tojásfehérje
fahéj
olaj a sütéshez
só, bors

A besamelmártáshoz:

7,5 dl tej
10 dkg finomliszt
10 dkg olvasztott vaj
5 dkg reszelt kemény sajt (pl: parmezán, cheddar)
3 darab tojássárgája
1 csipetnyi reszelt szerecsendió

Így készítsd el!

1.
Először alaposan mosd meg a padlizsánokat és a burgonyákat. A burgonyát főzd meg és tedd félre. Szeleteld fel a padlizsánokat nagyjából 0.5 cm vastag karikákra. Helyezd a padlizsánszeleteket egy nagy tálcára, sózd be mindkét oldalát, majd 20-30 percre tedd félre.

2.
Ezután az apróra vágott hagymát párold meg egy kevés vízben. Ha elpárolgott a víz, pirítsd meg a hagymát olajon, majd mehet hozzá a csipetnyi fahéj és a vörösbor. A paradicsomokat passzírozd át, hogy a héja ne kerüljön bele az ételbe, és a darált hússal együtt tedd a hagymához. A mosatlan edényeket csak tedd félre, hogy ne legyenek útban. Ráérsz velük akkor foglalkozni, amikor már összeállítottad az ételt.

3.
A kissé lepirult húshoz önts egy pohár vizet és fedő alatt, lassú tűzön párold, amíg a víz elfő. Hogyha megfőtt a hús, hagyd egy kicsit kihűlni. Amíg hűl, válaszd szét a tojásokat, és a fehérjéből verj habot. A már kihűlt vörösboros-paradicsomos húshoz mehet a felvert tojásfehérje. A tojássárgája se fog kárba veszni, azt a besamelmártáshoz használhatod fel.

4.
Ezután papírtörlő segítségével itasd fel a padlizsánból kiengedett nedvességet, majd egy serpenyőben pici olajon süsd meg mindkét oldalát. A megfőtt burgonyát vágd karikára és pirítsd meg egy kicsit, majd kezdődhet a rétegezés.

5.
Vajazz ki egy mély tepsit és rétegesen tedd bele a padlizsánt, a burgonyakarikákat és a darált húsos keveréket. Amint ezzel kész vagy, kezd el felolvasztani a vajat a besamelmártáshoz. Óvatosan kezd el hozzákeverni a lisztet úgy, hogy csomómentes legyen. Ha már világos aranyszínűre pirult, fokozatosan öntsd bele a tejet és közben kevergesd a mártást.

6.
Vedd le a tűzhelyről és keverd bele a reszelt sajtot, szerecsendiót, majd a tojássárgájákat is, figyelve arra, hogy ekkor már ne följön a mártás. Öntsd a besamelmártást a tepsiben lévő rakott padlizsánra, és már mehet is a sütőbe. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd 30-40 percig.

Ezután nincs más hátra, minthogy a kész muszakát tálald vendégeidnek és bezsebeld az elismerő szavakat. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Így szabadulj meg a mosatlan edényektől!

Az új, foszfát-mentes Jar Platinum gépi mosogatószerek már első alkalommal eltávolítják akár a rászáradt szennyeződéseket is, így biztos lehetsz a tökéletes eredményben, áztatás nélkül is! Ezzel nem csak időt, energiát takaríthatsz meg, de csökkentheted a mosogatás során elhasznált vízmennyiséget is. Ha még nincs otthon mosogatógép, akkor se ess kétségbe, mert a Jar kézi mosogatószerek megújult, még koncentráltabb, aktív habos formulájuknak köszönhetően 2x több zsíros edény elmosogatására elegendőek, mint amennyit az idei felmérés szerint a magyarok elvárnának*.

*A 2016. februárjában 1058 fogyasztó körében végzett fogyasztói felmérés alapján.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.