Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rovatok - Mindmegette

Kiszivárgott II. Erzsébet kedvenc csokis sütijének receptje, ezt ki kell próbálnod!

II. Erzsébet királynő a korához képest remek formában van
II. Erzsébet királynő a korához képest remek formában van, ezért sokan felteszik maguknak a kérdést: vajon mi a titka? Nos, az biztos nem, hogy megvonja magától a cukrot és a finomságokat, hiszen köztudottan édesszájú. Egykori szakácsa, Darryn McGrady meg is osztotta a különleges süteményreceptjét. Külön jó hír, hogy sütés nélkül elkészíthető, így a kezdő konyhatündérek is kipróbálhatják!

II. Erzsébet étrendjét sokan megirigyelhetnénk, hiszen karácsonykor például a családot homárral és whiskyvel kényeztetik, no de mi a helyzet az átlagos hétköznapokkal? Nos, mivel a királynő nagyon édesszájú, a Buckingham-palota szorgos szakácsainak ki kellett találniuk egy olyan süteményt, ami után Erzsébet mind a tíz ujját megnyalja.

II. Erzsébet királynő a korához képest remek formában van/ Fotó: Northfoto
II. Erzsébet királynő a korához képest remek formában van/ Fotó: Northfoto

Ez sikerült is, a királyi konyha titkaiba pedig az egykori séf, Darryn McGrady avatta be a korgó gyomrú nagyérdeműt. Lássuk, mit is kell tudni erről a bizonyos csodasütiről, amit a királynő még a legközelebbi családtagjaival sem oszt meg, egymaga majszolja el az egészet!

Tiffin, a kekszes-csokis csoda

A tiffin önmagában egy sütés nélkül készülő, kekszes angol csokicsoda, a szó egyébként angol/indiai eredetű. Tulajdonképpen az Erzsébet által preferált desszert is a tiffinek családjába tartozik, de hát egy 70 éve regnáló uralkodónőt nem olyan fából faragtak, hogy hagyományos módon fogyasszon el egy süteményt.

Ne is húzzuk tovább az időt, íme a recept!

Hozzávalók:

25 dkg vajas keksz
12 dkg vaj
12 dkg cukor
12 dkg étcsokoládé
1 db tojás
1/2 teáskanál vaj a tortaforma kikenéshez

A mázhoz:
25 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

1. Egy 15 centi átmérőjű sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük.

2. A kekszet nagyobb darabokra törjük. A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 115 gramm olvasztott étcsokit. Belekeverjük a tojást, majd a kekszdarabokat. A masszát a tortaformába nyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk, majd legalább 3 órát hűtőben tároljuk.

3. A mázhoz a többi csokit felolvasztjuk, a tortát kivesszük a formából, megfordítjuk, majd egyenletesen leönjük a megolvasztott csokival. Megvárjuk amíg szobahőmérsékletűre hűl, és tálaljuk.



A csokicsoda elfogyasztását mindenképp egy csésze teával ajánljuk, hiszen a királynő is így szokta.

Olvass még több cikket II. Erzsébet királynőről:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.