Ezt a sört az ország legnagyobb rendi sörfőzdéjében készítik Hainaut-ban. (A tartomány fővárosában, Monsban tett sétánkról ide kattintva egy képes beszámolót is olvashatsz.)
A Chimay-t is több, összesen háromféle alkoholtartalommal készítik. Én a minap a kilenc százalékos változatból fogyasztottam, s erőssége ellenére sem tűnt bántóan emberpróbálónak, inkább kellemesen telt ízűnek nevezném.
Természetesen jellegzetes Chimay-pohár is létezik, ami azonban nem sokban különbözik az Orval-pohártól, szinte csak a rajta olvasható feliratban térnek el egymástól. Ennek a sörtípusnak a fektetését nem ajánlják, azonban fogyasztás előtt az elkészítés után még évekig állni hagyják.
Sarnyai Ödön
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.