A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sörök

Kalandozások a belga sörök világában, avagy a trappista szerzetesek üdvözlete

Egy újabb, zamatos ízvilágú itóka a trappisták konyhájáról. A szerzetesek erős söreinek mintegy húsz márkája közül, amelyek alkoholtartalma átlagban hét és kilenc százalék körül mozog, a Chimay az egyik legnépszerűbb.
4. rész: Chimay

Ezt a sört az ország legnagyobb rendi sörfőzdéjében készítik Hainaut-ban. (A tartomány fővárosában, Monsban tett sétánkról ide kattintva egy képes beszámolót is olvashatsz.)

A Chimay-t is több, összesen háromféle alkoholtartalommal készítik. Én a minap a kilenc százalékos változatból fogyasztottam, s erőssége ellenére sem tűnt bántóan emberpróbálónak, inkább kellemesen telt ízűnek nevezném.

Természetesen jellegzetes Chimay-pohár is létezik, ami azonban nem sokban különbözik az Orval-pohártól, szinte csak a rajta olvasható feliratban térnek el egymástól. Ennek a sörtípusnak a fektetését nem ajánlják, azonban fogyasztás előtt az elkészítés után még évekig állni hagyják.

Sarnyai Ödön

Orval - 3. rész
tovább a következő részhez >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.