A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk, lehűtjük, a krumplikat felkarikázzuk. A lila- és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk ízlés szerint ízesítve. A salátalébe tesszük a felkarikázott burgonya- és hagymaszeleteket, kb. 2-3 órát állni hagyjuk, ez idő alatt elkészítjük a majonézt.
A majonézhez a tojássárgákat a mustárral kikeverjük, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítjük még sóval, borssal, citromlével és a porcukorral. Ha elkészült, hozzáadjuk a tejfölt.
A krumplit és a hagymát alaposan leszűrjük, és egy tálba tesszük. Az elkészült mártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal, és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.