Az újkrumplisaláta elkészítéséhez alaposan megmossuk a krumplit (meghámoznunk nem kell), majd feltesszük egy hideg vízzel teli egy lábasba főni. Ha egész kicsik a darabok, egészben, ha nagyobbak kettő vagy négy részre vágva.
10-12 percig főzzük, amíg épp át nem fő a belseje, de nem tovább, mert akkor szétesik. Ezt a legjobban úgy tudjuk ellenőrizni, hogy beleszúrunk egy kést vagy fogpiszkálót, és ha a közepén nincs már a krumplinak ellenállása, akkor kész,
Közben felaprítjuk a petrezselymet és vékonyra karikázzuk az alaposan megmosott újhagymát.
Elkészítjük a mártást. Összekeverjük a mustárt a citrom kifacsart levével, sóval és borssal, majd állandó kevergetés közben hozzáadjuk az olajat.
Leszűrjük a krumplit és hagyjuk, hogy kissé kigőzölje magát a szűrőben. Egy tálba tesszük és még melegen összekeverjük az öntettel.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és csak azután adjuk hozzá a petrezselymet és az újhagymát.
Megjegyzés
Ha tavasz, akkor újkrumpli és én imádom simán csak megsütve, petrezselyemmel, de előfordul, hogy salátát csinálok belőle. Az újkrumpli puha, zsenge és krémes állagú, ezért nem illenek hozzá a nehéz, majonézes mártások, sokkal boldogabb egy könnyű öntettől. Ez az egyszerűségében is tökéletes változat remek köret, könnyű vacsora vagy piknikétel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.