A sovány sertéshús, mint például a karaj diétában is fogyasztható. Válozatosan elkészíthető, így nem unalmas alapanyag, a gyerekek és a felnőttek is kedvelik.
Zsír- és koleszterintartalma alacsony, és kellő arányban tartalmaz olyan esszenciális aminosavakat, amelyeket a szervezetünk nem tud előállítani. Már napi 50 gramm hús elfogyasztása is fedezi egy ember teljes esszenciális aminosavigényét, valamint fehérjeszükségletének 20 százalékát. Ezeken kívül a sertéshús nagyobb mennyiségben tartalmazza a B-vitamin-csoport tagjait, amelyek segíteik a sejtek zsír- és fehérje-anyagcseréjét, valamint támogatják az idegrendszert. Jó vasforrás, de található benne nátirum és kálium is, amelyek együttesen szerepet játszanak a szervezet vízegyensúlyának megtartásában, a szív egészségének megőrzésében. A csontjainkat alkotó, az azt védő kalciumnak és az immunrendszert erősítő cinknek köszönhetően a karaj fogyasztása gyerekeknek és idősebbeknek is ajánlott.
Ennyi jó után nem is kérdés, hogy érdemes sütni-főzni karajt, karajból. Íme a legfinomabb karajból készült ételek receptjei!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.