A vasutas szelet elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vajjal, vagy a margarinnal tovább keverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva.
Elfelezzük a tésztát, és a felébe belekeverjük a kakaóport.
Zsírozott, lisztezett tepsibe kanalanként beleszaggatjuk a kétféle tésztát felváltva, így olyan lesz, mint egy sakktábla. Ezután 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
A mesgült piskótár megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a tojásfehérjéből és cukorból, pár csepp citromlével vert kemény habot, és 150 fokra mérsékelve a hőmérsékletet már csak szárítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.