Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba
Az eredeti Baklava
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet
Amerikai almás pite sós karamellel
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
A legjobb palacsintatészta
Körömpörkölt csülökkel
Praktikus

Tegyél sót a hűtőszekrénybe és csodát látsz! Két legyet ütsz egy csapásra

A konyhasó remek szagtalanító, sőt a nedvességet is magába gyűjti /Fotó: Shutterstock
Hihetetlen, hogy mi mindenre lehet használni a legegyszerűbb konyhai alapanyagokat. Az ecet és a szódabikarbóna is sokoldalú csodaszer, de a konyhasó is rejtett kincse a háztartásoknak.

Sokan küzdenek a hűtő kellemetlen illatával. A boltokban többféle, hűtőszekrénybe tehető szagtalanítót kapni, ám ha meglátod, mit tesz a konyhasó a fridzsiderrel, akkor többé te sem veszel majd semmi ilyesmit!

Tegyél konyhasót a hűtőbe!

Vegyél elő egy kis tálkát, de lehet feles pohár is és töltsd meg konyhasóval, majd tedd a hűtőszekrénybe. Rakhatod bármelyik polcra, de érdemes hátulra tolni, hogy ne legyen útban és így csökkented az esélyét annak, hogy felborítod.

A só képes megkötni a hűtő kellemetlen illatát, magába gyűjti az ételszagot, így nem kell költened drága szagtalanítókra. A sót érdemes pár havonta lecserélni, de nem kell kidobni, hiszen felhasználhatod a főzés során, de ha nem szeretnéd, akkor öntheted a lefolyóba is, hiszen segítségedre lehet a takarításban – mondja a Smart Fox nevű videós.

A hűtőbe tett só extra hatása

Amellett, hogy a konyhasó remek szagtalanító, képes megkötni a nedvességet. Ez a tulajdonság akkor lehet igazán hasznos, ha a gyümölcsöket, zöldségeket a hűtőben tárolod, ezekből ugyanis a hideg ellenére párolog a nedvesség, mely lecsapódhat a hűtő falán. Nem beszélve arról, hogy a zöldségek egy idő után megpuhulnak, és ezt a folyamatot lassíthatja a só is. Annak érdekében, hogy frissen tartsd a gyümölcsöket, tegyél közvetlenül melléjük a fiókba egy kis tálka sót.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.