Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Ajánló

A hamburger, ami után soha többé nem mész gyorsétterembe!

hamburger
A Mindmegette messze legfinnyásabb szerkesztője vagyok. A hamburgerek pedig a gyengéim. Imádom a klasszikus megoldásokat éppúgy, mint a különleges variációkat.

Madridban két órán át keresgéltem a világhírű séf, Ferran Adriá Fast Good nevű gyorséttermét, hogy megkóstolhassam azt a hamburgert, amelyet a katalán szakács nyolc hónapon át kísérletezett ki és amely a háromcsillagos El Bulli étterméből indult hódoító útjára. A pár évvel ezelőtti ízélményt tegnap este letaszította nálam a trónról egy hamburger, amelyet a budapesti Kőleves Kertben ettünk.

Adam Rawson (balra) a Globalista Konyha Street Food fesztiválján
Adam Rawson (balra) a Globalista Konyha Street Food fesztiválján



csúcsélmény!

60 napig érlelt Angus marhahús már önmagában garancia lehetne a sikerre, de Adam hamburgerét más is különlegessé teszi. A majonéz, kechup és a mustár nem kapott helyett ebben a szendvicsben, a séf ehelyett sajtos paprikakrémmel tette krémesebbé az összhatást. A hagyma sült verzióban bújt el a hús mellett úgy, hogy emelte annak ízét.
Ismered az érzést, amikor beleharapsz egy (rossz fajta) hamburgerbe, és először a nagy adag mustárral találkozol? Adam Rawson hamburgerénél ilyesmiről nincs szó: az arányokat olyan ügyesen dolgozták ki, hogy egyik összetevő íze sem dominált. A lényeg az összhatás, ami felejthetetlen!

Fontos a zsömle!

Szólnunk kell még a zsömléről is: utálom, ha a hamburgert cibbatában, vagy olcsó közértben kapható édes zsömlében kínálják. Annyira ritka, amikor a hagyományos hamburgerzsömlében tálalják a húst, mint a Kőleves Kertben lévő Street Food fesztiválon: ez a zsömle nem édes, minőségi darab, amely enyhén megpirulva úgy öleli át a húspogácsát, hogy két kézzel gond nélkül meg tudod enni. Tehát, amikor beleharapsz, nem esik szét a szendvicsed, kicsi odafigyeléssel, akár estélyiben megehetnéd. De nem szaporítjuk tovább a szót, beszéljenek inkább a képek, amiket mindenféle bevilágosítást és stylist közreműködése nélkül készítettünk.

Kóstold meg te is Augusztus 4-6 között a budapesti Kőleves Kertben, a Globalist Konyha Street Food fesztiválján! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.