Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Ajánló

A hamburger, ami után soha többé nem mész gyorsétterembe!

hamburger
A Mindmegette messze legfinnyásabb szerkesztője vagyok. A hamburgerek pedig a gyengéim. Imádom a klasszikus megoldásokat éppúgy, mint a különleges variációkat.

Madridban két órán át keresgéltem a világhírű séf, Ferran Adriá Fast Good nevű gyorséttermét, hogy megkóstolhassam azt a hamburgert, amelyet a katalán szakács nyolc hónapon át kísérletezett ki és amely a háromcsillagos El Bulli étterméből indult hódoító útjára. A pár évvel ezelőtti ízélményt tegnap este letaszította nálam a trónról egy hamburger, amelyet a budapesti Kőleves Kertben ettünk.

Adam Rawson (balra) a Globalista Konyha Street Food fesztiválján
Adam Rawson (balra) a Globalista Konyha Street Food fesztiválján



csúcsélmény!

60 napig érlelt Angus marhahús már önmagában garancia lehetne a sikerre, de Adam hamburgerét más is különlegessé teszi. A majonéz, kechup és a mustár nem kapott helyett ebben a szendvicsben, a séf ehelyett sajtos paprikakrémmel tette krémesebbé az összhatást. A hagyma sült verzióban bújt el a hús mellett úgy, hogy emelte annak ízét.
Ismered az érzést, amikor beleharapsz egy (rossz fajta) hamburgerbe, és először a nagy adag mustárral találkozol? Adam Rawson hamburgerénél ilyesmiről nincs szó: az arányokat olyan ügyesen dolgozták ki, hogy egyik összetevő íze sem dominált. A lényeg az összhatás, ami felejthetetlen!

Fontos a zsömle!

Szólnunk kell még a zsömléről is: utálom, ha a hamburgert cibbatában, vagy olcsó közértben kapható édes zsömlében kínálják. Annyira ritka, amikor a hagyományos hamburgerzsömlében tálalják a húst, mint a Kőleves Kertben lévő Street Food fesztiválon: ez a zsömle nem édes, minőségi darab, amely enyhén megpirulva úgy öleli át a húspogácsát, hogy két kézzel gond nélkül meg tudod enni. Tehát, amikor beleharapsz, nem esik szét a szendvicsed, kicsi odafigyeléssel, akár estélyiben megehetnéd. De nem szaporítjuk tovább a szót, beszéljenek inkább a képek, amiket mindenféle bevilágosítást és stylist közreműködése nélkül készítettünk.

Kóstold meg te is Augusztus 4-6 között a budapesti Kőleves Kertben, a Globalist Konyha Street Food fesztiválján! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.