Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Ajánló

A hamburger, ami után soha többé nem mész gyorsétterembe!

hamburger
A Mindmegette messze legfinnyásabb szerkesztője vagyok. A hamburgerek pedig a gyengéim. Imádom a klasszikus megoldásokat éppúgy, mint a különleges variációkat.

Madridban két órán át keresgéltem a világhírű séf, Ferran Adriá Fast Good nevű gyorséttermét, hogy megkóstolhassam azt a hamburgert, amelyet a katalán szakács nyolc hónapon át kísérletezett ki és amely a háromcsillagos El Bulli étterméből indult hódoító útjára. A pár évvel ezelőtti ízélményt tegnap este letaszította nálam a trónról egy hamburger, amelyet a budapesti Kőleves Kertben ettünk.

Adam Rawson (balra) a Globalista Konyha Street Food fesztiválján
Adam Rawson (balra) a Globalista Konyha Street Food fesztiválján



csúcsélmény!

60 napig érlelt Angus marhahús már önmagában garancia lehetne a sikerre, de Adam hamburgerét más is különlegessé teszi. A majonéz, kechup és a mustár nem kapott helyett ebben a szendvicsben, a séf ehelyett sajtos paprikakrémmel tette krémesebbé az összhatást. A hagyma sült verzióban bújt el a hús mellett úgy, hogy emelte annak ízét.
Ismered az érzést, amikor beleharapsz egy (rossz fajta) hamburgerbe, és először a nagy adag mustárral találkozol? Adam Rawson hamburgerénél ilyesmiről nincs szó: az arányokat olyan ügyesen dolgozták ki, hogy egyik összetevő íze sem dominált. A lényeg az összhatás, ami felejthetetlen!

Fontos a zsömle!

Szólnunk kell még a zsömléről is: utálom, ha a hamburgert cibbatában, vagy olcsó közértben kapható édes zsömlében kínálják. Annyira ritka, amikor a hagyományos hamburgerzsömlében tálalják a húst, mint a Kőleves Kertben lévő Street Food fesztiválon: ez a zsömle nem édes, minőségi darab, amely enyhén megpirulva úgy öleli át a húspogácsát, hogy két kézzel gond nélkül meg tudod enni. Tehát, amikor beleharapsz, nem esik szét a szendvicsed, kicsi odafigyeléssel, akár estélyiben megehetnéd. De nem szaporítjuk tovább a szót, beszéljenek inkább a képek, amiket mindenféle bevilágosítást és stylist közreműködése nélkül készítettünk.

Kóstold meg te is Augusztus 4-6 között a budapesti Kőleves Kertben, a Globalist Konyha Street Food fesztiválján! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.