Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A hideg téli időben a melengető ételeknek és italoknak nagy keletje van. Épp ezért nem meglepő, hogy a disznótorosok, a különféle halas ételek, a kocsonyák, a fánkok és a csokoládé mellett helyt kap a kínálatban a pálinka is. A hideg ellenére érdemes ezekre a fesztiválokra kilátogatni és megkóstolni, hogy mit is tartogat számunkra a téli magyar konyha.

2013. február 01-03. Jégvirág fesztivál, Pécs
A Zsolnay Kulturális Negyedben megrendezésre kerülő Jégvirág Fesztivál egyik kiemelt rendezvényeként kerül sor február 2-3-án az első Pécsi Csokoládé Karnevál, kiállítás és vásárra. A Jégvirág Fesztivál számos téli kikapcsolódási lehetőséget kínál, hiszen táncos, zenés, irodalmi, művészeti és gyerekműsorokkal is várja a látogatókat, melyet kiegészítünk a Pécsi Csokoládé Karnevál saját programjaival.
www.fairexpo.hu

2013. február 08-09. Fonyódi kolbászfesztivál, Fonyód
A fesztiválon idén is lesznek izgalmas ingerborzoló gasztronómiai versenyszámok, így minden vállalkozó kedvű amatőr és profi böllért, valamint a verseny és a portékák iránt érdeklődőt vár a Fonyód Városi Disznótor és Kolbásztöltő verseny, a házikolbász verseny, a házipálinka verseny, a háziszalámi verseny és a kolbásztöltő verseny. A versenyeken és a kolbászkerítésen túl rengeteg szórakoztató program, koncertek, népzenei, néptánc előadások és utcabál hozza hangulatba a kolbászok és pálinkák szerelmeseit. Csúcsprogramokkal, sztárfellépőkkel.
www.kolbaszfesztival.info

2013. február 08-10. Gyulai böllér- és pálinkanapok, Gyula
A böllérverseny új, hangulatos helyszínen, megújult programokkal - a Gyulai Pálinkanapokkal kiegészülve - önálló rendezvényként egy teljes hétvégén várja látogatóit. A rendezvény célja a hagyományok ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése, népi, táj jellegű ételek készítése és gasztronómiai kultúránk népszerűsítése. A böllércsapatok versengése a "Nemzet Böllére" címért, amely során a hagyományos disznóvágási szokások, ételek elkészítésének a felelevenítésével tehetnek tanúbizonyságot a nemes címre való rátermettségükről. A rendezvény elmaradhatatlan része az ilyenkor szokásos kézműves és kirakodó vásár. A hagyományos lacikonyha frissen készült, jellegzetes disznótoros különlegességeivel, az ország legjobb pálinkáival és boraival. Természetesen a kolbászok, sonkák és egyéb finomságok sem hiányozhatnak a kínálatból, mint ahogy néptánc, magyar nóta, dumaszínház, gyermek játszóház és különleges sztárvendégek várják a tisztelt érdeklődőket.
www.gyulaibollernapok.hu

2013. február 08-10. Budapesti Mangalica fesztivál, Budapest
Az ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása, amely eddig nem volt jellemző a hazai fesztiválok körében. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, amely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja. A rendezvényeken megjelennek a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer, stb.), a szervezők kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra.
www.mangalicafesztival.hu

2013. február 09. Országos farsangi fánkfesztivál, Nagykanizsa
A farsangi fánkról mindannyiunk képzeletében élénken él egy kép. Néhányan a nagyszüleik konyhájához kötik, mások pedig más kellemes emlékeket társítanak hozzá. A fánk többféle módon, számtalan és néha meglepő variációban és ízvilágban készíthető el. A fánkfesztiválon - a fánk mellett – a főszerep a jókedvé, a közös alkotásé és a hagyományoké lesz. A jelmezes felvonulást követően kezdetét veszi a fánksütő verseny. Profi és amatőr, helyben sütött és hozott fánkokkal, valamint hagyományos és különleges kategóriában nevezhetnek a csapatok. Ahogy a korábbi években, 2013-ban is szeretnék a szervezők megdönteni a Guinness rekordot.
www.kodalymk.hu

2013. február 15-17. Győri böllérnapok, Győr
A háromnapos rendezvényen megelevenedik a múlt disznóvágásainak hangulata, a magyar konyha meghatározó alapanyagának, a sertéshúsnak a feldolgozásával minden kedves vendég megismerheti nagyapáink húsfeldolgozási technikáit. Számtalan bemutató, verseny szórakoztatja a hagyományszerető közönséget. A szombati napon a kolbásztöltés mestereit, a házias kolbászízeket keresik majd a kolbásztöltő versenyen. Vasárnap a disznó feldolgozásának szokásairól adhatnak számot a böllérverseny csapatai. Lesznek kézművesek, őstermelők, finomabbnál, finomabb sertéshúsok, jó magyar pálinkák, varázslatos ízű és illatú borok, kürtöskalácsok, lángosok és kenyérlángosok és az elmaradhatatlan forró italok sora.
www.bollernapok.hu/gyor/

2013. február 15-17. Első budapesti halfesztivál, Budapest
Az első Budapesti Halfesztivál nem hagyományos halászléfesztivál lesz, itt a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a számára legjobb elfoglaltságot - minden megérinthető, érezhető és ízlelhető is lesz. Idén februárban először a fővárosban egy olyan interaktív esemény kerül megrendezésre, amely túllépve a hagyományos gasztronómiai fesztiválokon lehetőséget nyújt a látogatók számára megismerni, megkóstolni és elkészíteni nemcsak a tradicionális magyar halételeket, hanem az ázsiai konyha legismertebb fogásait. A három meghívott vendégország, Thaiföld, Vietnám és Japán képviseletével elérhető közelségbe kerül az országok színes kultúrája és gasztronómiai különlegességeik. A fesztivál célja mindenekelőtt ösztönözni a hazai halfogyasztást, és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen része. Mára azonban kezd feledésbe merülni, a magyarok évi halfogyasztása átlagosan 4 kg/év/fő, amely érték Európában a legalacsonyabbak közé tartozik. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére. Másik kiemelt cél felhívni a figyelmet a hazai élővizeink, elsősorban a magyarországi Duna vízének tisztaságára. 2007-ben a tíz legveszélyeztetettebb folyók közé sorolták a Dunát. Az azóta elindult kezdeményezéseknek köszönhetően a vízminőség általában javult, de további erőfeszítésekre van szükség. A Budapesti Halfesztivállal szeretnék a látogatókat ráébreszteni a Duna természeti értékeire (halállomány, árterek, természetes ökológia) és vizeink tisztaságának védelmére.
www.budapestihalfesztival.hu

2013. február 16. Kocsonya szépségverseny, Badacsonytördemic
Jellegzetes téli ételünket ezúttal a külső alapján bírálja a szakértő zsűri. A versenyző kocsonyákat névvel és fajta megjelöléssel ellátva kérik leadni. Fajtája szerint lehet: hagyományos, vegetáriánus (zöldség, gyümölcs), halas. Az értékelés része a látvány, a tálalás (minél patinásabb edény), az ötletesség. A programot népi, kulturális műsor kíséri. A verseny kocsonyákat a zsűrizés után meg lehet ízlelni kóstoló tányér megváltásával.
www.badacsonytordemic.hu

2013. február 22-24. Miskolci tél, Kocsonyafesztivál, Miskolc
A rendezvény külsőségeiben egyedülálló módon jeleníti meg a nyolc évszázados Miskolc történelmi hagyományait, legendáit és legendás személyiségeit, a historikus hűséget összeegyeztetve napjaink kulturális választékával. Mindezek mellé pedig olyan különleges gasztronómiái kínálat társul, amellyel a látogatók csak a miskolci téli fesztiválon találkozhatnak. Napjaink kulturális kínálatának két zenei színpad biztosít teret, amelyeken nagyszabású könnyűzenei koncertek hangolják késő estig jókedvre a közönséget. A téli szabadtéri fesztivál gasztronómiai kínálatában továbbra is hű marad a kocsonyában pislogó béka legendájához: az ínyencek tucatnyi kocsonyakülönlegesség között válogathatnak. A vendégek a sült, főtt, kemencés ételek széles választékát is megtalálják itt, megkóstolhatják a miskolci lacipecsenyét, a tájegységek italkülönlegességeit.
www.kocsonyafesztival.hu

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.