Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A finom, friss zöldfűszereknél nincs jobb, ha rendszeresen főzöl és szívesen kipróbálsz más fűszert is a són és a borson kívül. Ha nincs kedved vagy lehetőséged cserépben nevelni zöldeket, egy pohár víz is megteszi.

Télen is lehet friss zöldfűszered, ráadásul a termesztéshez még cserépre és sok helyre sincs szükséged. Van ugyanis néhány olyan, sokak által kedvelt, nagyon ízletes fűszer, amely egy pohár vízben is sokáig megél, sőt még gyökeret is ereszt. Nézzük, melyek ezek!

Nem csak finom, látványnak is gyönyörű a zöldfűszer üvegben vagy pohárban nevelve / Fotó: Shutterstock
  • Rozmaring

A kertben gyönyörű, terebélyes bokorrá tud fejődni ez az illatos fűszernövény, amely különleges ízt ad a húsoknak és mártásoknak. Hajtásról könnyű szaporítani, és ennek a legjobb módja a gyökereztetés vízben. Fogj egy 10-15 centi hosszú rozmaringhajtást, és állítsd egy pohár vízbe. Néhány nap múlva megjelennek a gyökerek; ha már 5-6 centi hosszúak, el is ültetheted cserépbe az új növényt, de addig is lecsíphetsz a leveleiből a főzéshez.

  • Bazsalikom

Az olaszos ételek egyik elmaradhatatlan fűszere, aminek az aromája leginkább akkor érvényesül, ha friss levelét használod a fűszerezéshez. A bazsalikom könnyen szaporítható, gyorsan növeszt gyökereket vízbe állítva a friss hajtás, ezért érdemes a konyhában pohárba állítani belőle egy csokorral. Heti egyszer-kétszer cseréld le alatta a vizet, hogy ne szaporodjanak el a baktériumok, amikor pedig már elég hosszúak a gyökerei, átültetheted egy cserpébe.

  • Menta

A konyhai fűszernövények közül ez nő a leggyorsabban, ha pohárba állítod. Nemcsak újabb leveleket hoz, de hamar megjelennek a gyökerek is a vízben; érdemes cserépbe ülteti ilyenkor. A vizet 2-3 naponta cseréld alatta, meg fogja hálálni a gondoskodást!

  • Hagyma

Ha szeretnél télen is friss zöldhagymát enni, fogj egy kisebb fej vöröshagymát, és állítsd úgy egy pohár vízbe, hogy csak az alja és a gyökerei érjenek bele. Egy hét után már akkorák lesznek a friss zöld hajtások, hogy fogyaszthatod is a zsenge hagymát.

(Forrás)

(Kiemelt fotó: Shutterstock)


 


 


 

 

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.