Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Dusha Csenge neve nem ismeretlen a sütemények rajongói számára, hiszen 23 éves kora ellenére már számos gasztronómiai magazinban mutatta meg tehetségét és rövid idő alatt az ország legismertebb cukrász-bloggere lett. A Mindmegette.hu házigazdájának megjelent az új könyve!

Desszertalbum - színek, ízek, emlékek nyomán. A Sütimizéria ezúttal múltjához nyúl vissza. Gyerekkori emlékek, családdal eltöltött pillanatok, közös sütések, nagy beszélgetések... Zsidek Barbara tollrajzaival meséli el a gyerekkoromat, és húz magával a jelenbe. Desszertalbum lesz, és egyben önismereti út. Desszertalbum 112 oldalon át, 54 recepttel, ami kezdőnek és haladónak, hobbicukrászoknak és igazi útkeresőknek mindig kéznél lehet! Mindig legyen bátorságod felfedezni önmagad. Mutasd meg saját színeidet, de múltad mindig kísérjen az úton.

Szárnyalj!

Desszertet megalkotni vagy újraértelmezni kihívás, játék az ízekkel, színekkel, formákkal és textúrákkal. Bontsd elemeire, majd rakd össze ismét; úgy, ahogy régi emlékeidben él, úgy, ahogy te megálmodtad. Mindig tedd bele önmagad - ajánlja a könyvét Dusha Csenge cukrász és gasztroblogger, és ennek kapcsán beszélgettünk vele.

MINDMEGETTE: Hogyan alkotsz meg egy-egy új sütireceptet?

Dusha Csenge: Belemélyedek a sütemények világába. Leülök, és megtervezem, hogy milyen ízekkel szeretnék dolgozni, milyen ízeket párosítok, és végül, hogy milyen textúrában teszem azt ennivalóvá.

MME: Karácsonykor milyen sütit készítesz?

Csenge: Kesudiós aprósütiket marcipántalpakon, tojáslikőrös kekszet, matcha teás kekszet fekete ribizli lekvárral. Olvadós pohárdesszertet is megálmodtam már szilvás, forralt boros ízzel. Olyat, aminek ropogós teteje és habállagú a folytatás.

MME: Mit ajánlasz a háziasszonyoknak, milyen süteménnyel készüljenek karácsonyra?

Csenge: Karácsonyra egyszerű tepsis sütit ajánlok, amely könnyen felvágható. Minek pepecselnének a sok teendő mellett bonyolultabb sütivel? A vajkrémmel készült variációk ráadásul sokáig elállnak. Most, hogy beszélünk róla, dióhabos, tojáslikőrös vajkrémes sütit is készítek majd a családnak.

MME: Sütimizéria lesz nálatok! Elfogy ez a sok süti?

Csenge: Négyen vagyunk testvérek, kettő tesómnak már van gyereke is, úgyhogy nagy a család. Elfogy a sok édesség.

MME: Mi az, ami inspirál téged a sütemények világában?

Csenge: Nagymamám sokat átadott a tudásából, régi receptes füzetem is van tőle, amit nagy becsben tartok. Elsőként ő támogatott abban, hogy a cukrász legyek, biztatott, hogy van ehhez tehetségem. Sosem felejtem a nagyi cukros puszedlijét és a dióhabos szilvalekváros pitéjét... A könyvem alcíme, Desszertalbum - színek, ízek, emlékek nyomán, amelyek az én világomat mutatják. Legfőképp a dunabogdányi emlékek előtt tisztelgek ezzel a könyvvel. Nálunk az étkezés mindig fontos pontja a napnak: olyankor összegyűlik a család, és az ebéd nem az étkezésről szólt, sokkal inkább az együttlétről, beszélgetésről, lelki feltöltődésről.

MME: Ahhoz képest, hogy süteményekkel dolgozol, hihetetlenül vékony vagy. Hogy csinálod? Nem eszel belőlük?

Csenge: Készíteni szeretem a desszerteket, nem enni. De persze kóstolom folyamatosan, hogy figyeljem az ízek alakulását, és a végén eszem is belőle, ha marad.

Dusha Csenge receptjei között itt válogathatsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.