Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Ajánló

Sütimizéria! Megjelent cukrász bloggerünk új könyve!

Dusha Csenge neve nem ismeretlen a sütemények rajongói számára, hiszen 23 éves kora ellenére már számos gasztronómiai magazinban mutatta meg tehetségét és rövid idő alatt az ország legismertebb cukrász-bloggere lett. A Mindmegette.hu házigazdájának megjelent az új könyve!

Desszertalbum - színek, ízek, emlékek nyomán. A Sütimizéria ezúttal múltjához nyúl vissza. Gyerekkori emlékek, családdal eltöltött pillanatok, közös sütések, nagy beszélgetések... Zsidek Barbara tollrajzaival meséli el a gyerekkoromat, és húz magával a jelenbe. Desszertalbum lesz, és egyben önismereti út. Desszertalbum 112 oldalon át, 54 recepttel, ami kezdőnek és haladónak, hobbicukrászoknak és igazi útkeresőknek mindig kéznél lehet! Mindig legyen bátorságod felfedezni önmagad. Mutasd meg saját színeidet, de múltad mindig kísérjen az úton.

Szárnyalj!

Desszertet megalkotni vagy újraértelmezni kihívás, játék az ízekkel, színekkel, formákkal és textúrákkal. Bontsd elemeire, majd rakd össze ismét; úgy, ahogy régi emlékeidben él, úgy, ahogy te megálmodtad. Mindig tedd bele önmagad - ajánlja a könyvét Dusha Csenge cukrász és gasztroblogger, és ennek kapcsán beszélgettünk vele.

MINDMEGETTE: Hogyan alkotsz meg egy-egy új sütireceptet?

Dusha Csenge: Belemélyedek a sütemények világába. Leülök, és megtervezem, hogy milyen ízekkel szeretnék dolgozni, milyen ízeket párosítok, és végül, hogy milyen textúrában teszem azt ennivalóvá.

MME: Karácsonykor milyen sütit készítesz?

Csenge: Kesudiós aprósütiket marcipántalpakon, tojáslikőrös kekszet, matcha teás kekszet fekete ribizli lekvárral. Olvadós pohárdesszertet is megálmodtam már szilvás, forralt boros ízzel. Olyat, aminek ropogós teteje és habállagú a folytatás.

MME: Mit ajánlasz a háziasszonyoknak, milyen süteménnyel készüljenek karácsonyra?

Csenge: Karácsonyra egyszerű tepsis sütit ajánlok, amely könnyen felvágható. Minek pepecselnének a sok teendő mellett bonyolultabb sütivel? A vajkrémmel készült variációk ráadásul sokáig elállnak. Most, hogy beszélünk róla, dióhabos, tojáslikőrös vajkrémes sütit is készítek majd a családnak.

MME: Sütimizéria lesz nálatok! Elfogy ez a sok süti?

Csenge: Négyen vagyunk testvérek, kettő tesómnak már van gyereke is, úgyhogy nagy a család. Elfogy a sok édesség.

MME: Mi az, ami inspirál téged a sütemények világában?

Csenge: Nagymamám sokat átadott a tudásából, régi receptes füzetem is van tőle, amit nagy becsben tartok. Elsőként ő támogatott abban, hogy a cukrász legyek, biztatott, hogy van ehhez tehetségem. Sosem felejtem a nagyi cukros puszedlijét és a dióhabos szilvalekváros pitéjét... A könyvem alcíme, Desszertalbum - színek, ízek, emlékek nyomán, amelyek az én világomat mutatják. Legfőképp a dunabogdányi emlékek előtt tisztelgek ezzel a könyvvel. Nálunk az étkezés mindig fontos pontja a napnak: olyankor összegyűlik a család, és az ebéd nem az étkezésről szólt, sokkal inkább az együttlétről, beszélgetésről, lelki feltöltődésről.

MME: Ahhoz képest, hogy süteményekkel dolgozol, hihetetlenül vékony vagy. Hogy csinálod? Nem eszel belőlük?

Csenge: Készíteni szeretem a desszerteket, nem enni. De persze kóstolom folyamatosan, hogy figyeljem az ízek alakulását, és a végén eszem is belőle, ha marad.

Dusha Csenge receptjei között itt válogathatsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.