Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dusha Csenge neve nem ismeretlen a sütemények rajongói számára, hiszen 23 éves kora ellenére már számos gasztronómiai magazinban mutatta meg tehetségét és rövid idő alatt az ország legismertebb cukrász-bloggere lett. A Mindmegette.hu házigazdájának megjelent az új könyve!

Desszertalbum - színek, ízek, emlékek nyomán. A Sütimizéria ezúttal múltjához nyúl vissza. Gyerekkori emlékek, családdal eltöltött pillanatok, közös sütések, nagy beszélgetések... Zsidek Barbara tollrajzaival meséli el a gyerekkoromat, és húz magával a jelenbe. Desszertalbum lesz, és egyben önismereti út. Desszertalbum 112 oldalon át, 54 recepttel, ami kezdőnek és haladónak, hobbicukrászoknak és igazi útkeresőknek mindig kéznél lehet! Mindig legyen bátorságod felfedezni önmagad. Mutasd meg saját színeidet, de múltad mindig kísérjen az úton.

Szárnyalj!

Desszertet megalkotni vagy újraértelmezni kihívás, játék az ízekkel, színekkel, formákkal és textúrákkal. Bontsd elemeire, majd rakd össze ismét; úgy, ahogy régi emlékeidben él, úgy, ahogy te megálmodtad. Mindig tedd bele önmagad - ajánlja a könyvét Dusha Csenge cukrász és gasztroblogger, és ennek kapcsán beszélgettünk vele.

MINDMEGETTE: Hogyan alkotsz meg egy-egy új sütireceptet?

Dusha Csenge: Belemélyedek a sütemények világába. Leülök, és megtervezem, hogy milyen ízekkel szeretnék dolgozni, milyen ízeket párosítok, és végül, hogy milyen textúrában teszem azt ennivalóvá.

MME: Karácsonykor milyen sütit készítesz?

Csenge: Kesudiós aprósütiket marcipántalpakon, tojáslikőrös kekszet, matcha teás kekszet fekete ribizli lekvárral. Olvadós pohárdesszertet is megálmodtam már szilvás, forralt boros ízzel. Olyat, aminek ropogós teteje és habállagú a folytatás.

MME: Mit ajánlasz a háziasszonyoknak, milyen süteménnyel készüljenek karácsonyra?

Csenge: Karácsonyra egyszerű tepsis sütit ajánlok, amely könnyen felvágható. Minek pepecselnének a sok teendő mellett bonyolultabb sütivel? A vajkrémmel készült variációk ráadásul sokáig elállnak. Most, hogy beszélünk róla, dióhabos, tojáslikőrös vajkrémes sütit is készítek majd a családnak.

MME: Sütimizéria lesz nálatok! Elfogy ez a sok süti?

Csenge: Négyen vagyunk testvérek, kettő tesómnak már van gyereke is, úgyhogy nagy a család. Elfogy a sok édesség.

MME: Mi az, ami inspirál téged a sütemények világában?

Csenge: Nagymamám sokat átadott a tudásából, régi receptes füzetem is van tőle, amit nagy becsben tartok. Elsőként ő támogatott abban, hogy a cukrász legyek, biztatott, hogy van ehhez tehetségem. Sosem felejtem a nagyi cukros puszedlijét és a dióhabos szilvalekváros pitéjét... A könyvem alcíme, Desszertalbum - színek, ízek, emlékek nyomán, amelyek az én világomat mutatják. Legfőképp a dunabogdányi emlékek előtt tisztelgek ezzel a könyvvel. Nálunk az étkezés mindig fontos pontja a napnak: olyankor összegyűlik a család, és az ebéd nem az étkezésről szólt, sokkal inkább az együttlétről, beszélgetésről, lelki feltöltődésről.

MME: Ahhoz képest, hogy süteményekkel dolgozol, hihetetlenül vékony vagy. Hogy csinálod? Nem eszel belőlük?

Csenge: Készíteni szeretem a desszerteket, nem enni. De persze kóstolom folyamatosan, hogy figyeljem az ízek alakulását, és a végén eszem is belőle, ha marad.

Dusha Csenge receptjei között itt válogathatsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.