Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Epres blondie
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Alapételek

Ha egyszer elkészíted, hetente el kell majd: zöldborsós amerikai palacsinta

Egészséges és könnyű zöldborsós palacsinta kicsik és nagyok kedvence
Ez a zöldborsós palacsinta tavaszi, zsenge cukorborsóból a legfinomabb, és elkészíthető gluténmentesen is. Ízletes és tápláló villámebéd vagy -vacsora, mely remekül beilleszthető akár egy diétába is.

Mindannyian imádjuk a palacsintát, de elsőre rendszerint két dolog ugrik be nekünk ezzel az étellel kapcsolatban. Egyrészt, hogy hizlal, másrészt, hogy édes. Pedig a palacsintát nem csak az izéért, hanem az állagáért is imádjuk, és az élményt simán visszaadhatjuk sós, zöldséges, alacsony kalóriatartalmú változatok segítségével is. Íme a könnyű, tavaszi, szuperegészséges zöldborsós változat!

hOZZÁVALÓK:

4 fő részére

A palacsintához:

  • 25 dkg friss zöldborsó
  • 6 g só
  • bors, ízlés szerint
  • 3 db tojás
  • 25 dkg túró
  • 3 dkg liszt (helyettesíthető gluténmentes változattal is!)
  • 2 ek olívaolaj plusz 2 a sütéshez.
  • 4 szál újhagyma

A mártáshoz:

  • 1,5 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek extraszűz olíva olaj

Elkészítés:

  1. Főzzük letakarva, kevés vízben a zöldborsót addig, míg megpuhul, kb. 3-5 percig. Szűrjük le.
  2. Nyomjunk a joghurtba a fokhagymát, adjuk hozzá az olajat és sózzuk ízlés szerint. Keverjük össze és tegyük félre.
  3. Tegyük egy aprítógépbe a túrót a tojással, a liszttel, 2 ek olajjal és a sóval, majd turmixoljuk homogén masszává. Önthető állagot kell kapnunk, ha nagyon sűrű, lazítsuk fel pár evőkanál vízzel.
  4. Keverjük a tésztához a vékony karikákra vágott újhagyma ¾-ét és a zöldborsót.
  5. Egy vastag fenekű lábasban hevítsünk 2 ek olajat közepesen forróra.
  6. Tegyünk egyszerre kb. ½ dl-nyi tésztahalmokat a serpenyőbe egymástól megfelelő távolságban.
  7. Süssük a palacsintákat addig, míg a tetejük buborékossá válik, kb. 3 percig, majd fordítsuk őket meg és süssük a másik oldalukat is aranybarnára, kb. 2 perc alatt.
  8. Tálaljuk azonnal, újhagymával megszórva, a fokhagymás joghurttal.
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.