Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Alapételek

Ha egyszer elkészíted, hetente el kell majd: zöldborsós amerikai palacsinta

Egészséges és könnyű zöldborsós palacsinta kicsik és nagyok kedvence
Ez a zöldborsós palacsinta tavaszi, zsenge cukorborsóból a legfinomabb, és elkészíthető gluténmentesen is. Ízletes és tápláló villámebéd vagy -vacsora, mely remekül beilleszthető akár egy diétába is.

Mindannyian imádjuk a palacsintát, de elsőre rendszerint két dolog ugrik be nekünk ezzel az étellel kapcsolatban. Egyrészt, hogy hizlal, másrészt, hogy édes. Pedig a palacsintát nem csak az izéért, hanem az állagáért is imádjuk, és az élményt simán visszaadhatjuk sós, zöldséges, alacsony kalóriatartalmú változatok segítségével is. Íme a könnyű, tavaszi, szuperegészséges zöldborsós változat!

hOZZÁVALÓK:

4 fő részére

A palacsintához:

  • 25 dkg friss zöldborsó
  • 6 g só
  • bors, ízlés szerint
  • 3 db tojás
  • 25 dkg túró
  • 3 dkg liszt (helyettesíthető gluténmentes változattal is!)
  • 2 ek olívaolaj plusz 2 a sütéshez.
  • 4 szál újhagyma

A mártáshoz:

  • 1,5 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek extraszűz olíva olaj

Elkészítés:

  1. Főzzük letakarva, kevés vízben a zöldborsót addig, míg megpuhul, kb. 3-5 percig. Szűrjük le.
  2. Nyomjunk a joghurtba a fokhagymát, adjuk hozzá az olajat és sózzuk ízlés szerint. Keverjük össze és tegyük félre.
  3. Tegyük egy aprítógépbe a túrót a tojással, a liszttel, 2 ek olajjal és a sóval, majd turmixoljuk homogén masszává. Önthető állagot kell kapnunk, ha nagyon sűrű, lazítsuk fel pár evőkanál vízzel.
  4. Keverjük a tésztához a vékony karikákra vágott újhagyma ¾-ét és a zöldborsót.
  5. Egy vastag fenekű lábasban hevítsünk 2 ek olajat közepesen forróra.
  6. Tegyünk egyszerre kb. ½ dl-nyi tésztahalmokat a serpenyőbe egymástól megfelelő távolságban.
  7. Süssük a palacsintákat addig, míg a tetejük buborékossá válik, kb. 3 percig, majd fordítsuk őket meg és süssük a másik oldalukat is aranybarnára, kb. 2 perc alatt.
  8. Tálaljuk azonnal, újhagymával megszórva, a fokhagymás joghurttal.
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.