Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Alapételek

Egy szelet Itália Pasaréten: Gombás csirkemell házi burgonyafánkkal, az Alessio étteremből

A budapesti Alessio étterem marasztaló hangulatával, ételeinek szenzációs ízvilágával és egyedi varázsával már sok visszatérő vendéget szerzett magának. Elég csak egyszer betérni, utána biztosan rabul ejti az ízlelőbimbókat. Most, amikor a koronavírus-járvány fenekestől felforgatta életünket, sajnos nem tapasztalhatjuk a hely hangulatát, vagy érezhetjük Forrai Miklósnak és csapatának a keze munkáját dicsérő szuper fogások ízét.

Ezért a kortárs magyar konyha nagykövete úgy döntött, hogy vezetésével minden héten, lépésről lépésre bemutatják egyik ínycsiklandozó fogásuk elkészítését a Mindmegette olvasóinak. Így, ha csak egy apró töredékét is, de otthonunkba érezhetjük az étterem mediterrán hagulatát és hamisíthatatlan ízvilágát.

Gombás csirkemell házi burgonyafánkkal

Hozzávalók:
A burgonyafánkhoz:
0,2 kg burgonya (főtt)
2 db tojás
4 g élesztő
15 dkg liszt
csipetnyi só
fehér bors

A gombamártáshoz:
1 fej vöröshagyma
0,5 kg csiperkegomba
4 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)

Elkészítés

- A burgonyafánk összetevőit egy keverő edényben homogénre gyúrjuk, majd evőkanállal kiformázzuk és a forró olajban aranybarnára sütjük.

- A csiperkét vékonyra felszeleteljük és lepirítjuk, félretesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, rádobjuk a felvágott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd rászórjuk a megpirított gombát.

- Ráöntjük a tejszínt, egy pillanatra beforraljuk és rászórjuk a petrezselymet, majd lehúzzuk a tűzről. A szobahőmérsékletű csirkemellet mindkét oldalán megpirítjuk, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük (sütőtől függően). Ha elkészül a hús, kivesszük és 5-6 percig pihentetjük.

- A gombamártásból tányérra teszünk egy alapot, ráhelyezzük a felszeletelt csirkemellet, mellépakoljuk a burgonyafánkokat és petrezselyemmel és kakukkfűvel megszórjuk.

14 RECEPT SZABI, A PÉKTŐL A KENYÉRTŐL A PÉKSÜTEMÉNYIG >>>

6 BEVÁLT TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A LEVES >>>

CSIPSZ HÁZILAG: EGYSZERŰBB, MINT GONDOLNÁD! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.