Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Alapételek

Egy szelet Itália Pasaréten: Gombás csirkemell házi burgonyafánkkal, az Alessio étteremből

A budapesti Alessio étterem marasztaló hangulatával, ételeinek szenzációs ízvilágával és egyedi varázsával már sok visszatérő vendéget szerzett magának. Elég csak egyszer betérni, utána biztosan rabul ejti az ízlelőbimbókat. Most, amikor a koronavírus-járvány fenekestől felforgatta életünket, sajnos nem tapasztalhatjuk a hely hangulatát, vagy érezhetjük Forrai Miklósnak és csapatának a keze munkáját dicsérő szuper fogások ízét.

Ezért a kortárs magyar konyha nagykövete úgy döntött, hogy vezetésével minden héten, lépésről lépésre bemutatják egyik ínycsiklandozó fogásuk elkészítését a Mindmegette olvasóinak. Így, ha csak egy apró töredékét is, de otthonunkba érezhetjük az étterem mediterrán hagulatát és hamisíthatatlan ízvilágát.

Gombás csirkemell házi burgonyafánkkal

Hozzávalók:
A burgonyafánkhoz:
0,2 kg burgonya (főtt)
2 db tojás
4 g élesztő
15 dkg liszt
csipetnyi só
fehér bors

A gombamártáshoz:
1 fej vöröshagyma
0,5 kg csiperkegomba
4 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)

Elkészítés

- A burgonyafánk összetevőit egy keverő edényben homogénre gyúrjuk, majd evőkanállal kiformázzuk és a forró olajban aranybarnára sütjük.

- A csiperkét vékonyra felszeleteljük és lepirítjuk, félretesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, rádobjuk a felvágott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd rászórjuk a megpirított gombát.

- Ráöntjük a tejszínt, egy pillanatra beforraljuk és rászórjuk a petrezselymet, majd lehúzzuk a tűzről. A szobahőmérsékletű csirkemellet mindkét oldalán megpirítjuk, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük (sütőtől függően). Ha elkészül a hús, kivesszük és 5-6 percig pihentetjük.

- A gombamártásból tányérra teszünk egy alapot, ráhelyezzük a felszeletelt csirkemellet, mellépakoljuk a burgonyafánkokat és petrezselyemmel és kakukkfűvel megszórjuk.

14 RECEPT SZABI, A PÉKTŐL A KENYÉRTŐL A PÉKSÜTEMÉNYIG >>>

6 BEVÁLT TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A LEVES >>>

CSIPSZ HÁZILAG: EGYSZERŰBB, MINT GONDOLNÁD! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.