Ezért a kortárs magyar konyha nagykövete úgy döntött, hogy vezetésével minden héten, lépésről lépésre bemutatják egyik ínycsiklandozó fogásuk elkészítését a Mindmegette olvasóinak. Így, ha csak egy apró töredékét is, de otthonunkba érezhetjük az étterem mediterrán hagulatát és hamisíthatatlan ízvilágát.
Hozzávalók:
A burgonyafánkhoz:
0,2 kg burgonya (főtt)
2 db tojás
4 g élesztő
15 dkg liszt
csipetnyi só
fehér bors
A gombamártáshoz:
1 fej vöröshagyma
0,5 kg csiperkegomba
4 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
- A burgonyafánk összetevőit egy keverő edényben homogénre gyúrjuk, majd evőkanállal kiformázzuk és a forró olajban aranybarnára sütjük.
- A csiperkét vékonyra felszeleteljük és lepirítjuk, félretesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, rádobjuk a felvágott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd rászórjuk a megpirított gombát.
- Ráöntjük a tejszínt, egy pillanatra beforraljuk és rászórjuk a petrezselymet, majd lehúzzuk a tűzről. A szobahőmérsékletű csirkemellet mindkét oldalán megpirítjuk, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük (sütőtől függően). Ha elkészül a hús, kivesszük és 5-6 percig pihentetjük.
- A gombamártásból tányérra teszünk egy alapot, ráhelyezzük a felszeletelt csirkemellet, mellépakoljuk a burgonyafánkokat és petrezselyemmel és kakukkfűvel megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.