Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Alapételek

Nem csak zabkása lehet belőle! 6 tipp zabos reggelikhez

Mérgező zabkását hívott vissza a Nébih
A zab laktató, rendkívül magas tápértékű gabona, és az sem utolsó szempont, hogy hosszú ideig eltartható háztartási körülmények között. Az egyik legjobb dolog, amit reggelire ehetünk - íme néhány ötlet, amivel gazdagabbá és egészségesebbé tehetjük a nap első, és, mint tudjuk, legfontosabb étkezését!

A zabpehely gyulladáscsökkentő, rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a koleszterinszintre, és az idegrendszer működésére, magas rosttartalma miatt kedvez az emésztésnek, a bélműködésnek. És, ami nem elhanyagolható még, hogy vitamintartalma miatt a szépség természetes forrásának hívják.

Azok, akik zabot reggeliznek, akár 4 órára is elűzhetik az éhséget! Ezzel megúszható a délelőtti nassolás, ami kifejezetten előnyös, ha szeretnénk megszabadulni a felesleges kilótól.

Nézzünk néhány tuti, zabos receptet!

Zabfalat - házilag

Egy villa segítségével összetörünk két érett banánt. Hozzáadunk annyi zabpelyhet, hogy formázható masszát kapjunk. A masszából tenyér nagyságú korongokat készítünk, amelyeket 180 fokos sütőben, 10 perc alatt készre sütünk. Fogyaszthatunk mellé tejet, joghurtot vagy gyümölcslevet.

Zabkása - ezer féle képpen

Egy tálban összekeverünk 30 g apró szemű és 30 g nagy szemű zabpelyhet, felöntjük annyi forró tejjel, hogy bőven ellepje a zabkása alapját, majd 5-6 percig állni hagyjuk. Az így elkészült reggeli zabpelyhünk íz-világát tovább fokozhatjuk különböző bogyós vagy trópusi gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel, kókusz-chipsszel, illetve olajos magvak, csoki-pasztilla vagy akár aszalt gyümölcsök hozzáadásával. Édesíthetjük barnacukorral, szirupokkal vagy édesítőszerekkel.

Zabpalacsinta - amerikai módra

2 db tojást és 1 db banánt alaposan összekeverünk fél bögre zabliszttel és fél bögre zabpehellyel, valamint egy csipet sóval. Egy teflonserpenyőbe kevés olajat töltünk, beleterítjük a palacsintatésztát, majd mindkét oldalán 2-2 percig sütjük. Joghurttal, friss, szárított vagy aszalt gyümölcsökkel és egy kevés juharsziruppal díszítve tálaljuk.

Zabkorpa joghurttal

Amennyiben még az eddigieknél is gyorsabb, ám egészséges reggelit szeretnénk, akkor a boltban vásárolt natúr joghurtunkat érdemes 1 púpozott teáskanál zabkorpával rostdúsabbá tenni.

Granola, a szupermüzli

Előkészületet igényel, de megéri! Egy mixer segítségével összeelegyítjük a következő hozzávalókat: 2 bögre nagy szemű zabpehely, fél bögre olajos mag, fél bögre gyümölcs (lehet szárított vagy aszalt is), 2-3 evőkanál édesítőszer és 2-3 evőkanál napraforgóolaj. Az alaposan összedolgozott masszát sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk, ezután előmelegített sütőben, 180°C-on 8-10 percig sütjük. Miután kihűlt, fogyaszthatjuk tejjel vagy joghurttal.

Egyéjszakás zabkása

A boltban kapható zabpelyhet is tartalmazó müzlik többnyire elég sok hozzáadott cukrot és ízesítőt tartalmaznak, az pedig érthető, hogy a reggeli rohanásban senkinek sincs kedve lassú tűzön elkészíteni a kását. Mi a megoldás? Még este egy lezárható edénybe tesszük a zabpelyhet, és müzli további hozzávalóit, majd ráöntjük a tejet, a növéni tejet vagy a vizet. Ezután betesszük a hűtőbe, és otthagyjuk éjszakára. Amíg mi alszunk, összeérnek az ízek, így reggel már csak ki kell önteni a tányérunkra az így kapott kását, nem lesz szükség főzőcskézésre.

9 KÁPRÁZATOS SÜTI ZABPEHELYBŐL, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>
A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB GABONAFÉLE, AMI SEGÍT, HOGY FITTEBB LEGYÉL! >>>
FOGYÓKÚRÁS, EGÉSZSÉGES, ÉS MÉG FINOM IS - 7 ISTENI VARIÁCIÓ ZABPEHELYRE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.