Megfelelően rafinált fűszerezéssel még pusztán hétköznapi zöldségekből is mennyei ételt kreálhatunk, mely télen gazdag ízei, nyáron a hűsítő joghurt miatt lehet kedvenc. A ragut fél óra alatt összedobhatjuk, a kuszkusz 7 perc alatt elkészül, és másnap simán bevihetjük az irodába ebédnek, hiszen remekül melegíthető.
1. Vágd rusztikus darabokra a padlizsánt és cukkínit. Sózd meg, és hagyd egy szűrőben 30 percig lecsöpögni. Tedd paírtörlőre, majd törölgesd át.
2. Vágd rusztikus gerezdekre a hagymát. Tisztítsd meg és vágd egyforma karikákra a répát.
3. Egy vastag fenekű lábasban melegíts olívaolajat, majd dobd rá a padlizsánt és süsd, amíg mind a két oldala színt nem kap. Dobd rá a hagymát és a répát. Párold további 1-2 percig.
4. Add hozzá a fűszereket és a melaszt, keverd meg, majd dobd mellé a paprikát és cukkínit.
5. Öntsd rá a paradicsomkonzervet, sózd meg, adj hozzá kb. 1 dl vizet, és forrald össze kb. 5-10 percig. Kóstold meg, és ha nem elég ízes, adj hozzá még fűszereket.
6. Közben tedd a kuszkuszt hőálló edénybe, öntsd rá a forró alaplevet, keverd meg, takard le jól, és ne nyúlj hozzá 7-8 percig.
7. Add a raguhoz a leöblített csicseriborsót és lassú tűzön forrald további 2 percig, majd szedd le a lángról.
8. Adj a joghurthoz 1-2 ek olívaolajat, kevés sót, és ha szereted, 1 gerezd zúzott fokhagymát. Tedd félre.
9. Keverd meg a kuszkuszt, ami mostanra beszívta az összes levest, és add hozzá a vajat. Tálald a zöldséges raguval. Szórd meg a petrezselyemmel és kínáld mellé a joghurtot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.