A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A kés-kanál-villa trió mellett ismerjük meg a világ másik felén használatos evőeszközt. Mit tud az evőpálcika?

Több ezer éve használják, leginkább Kínában, Japánban, Koreában és Vietnámban.

1. A pálcikák méretei

A pálcikák hosszúságai eltérőek. Függ attól, hogy hol, és mire használják. Főzéshez jóval hosszabb, 40-60 centimétereseket, míg étkezéshez rövidebbeket használnak. Kínában 20-26 cm az átlag, míg Japánban 16-20 cm.

2. Hányan esznek pálcikával?

A világ lakosságának 40%-a eszik kézzel, 30%-a késsel és villával és 30%-a pálcikával!

A pálcika használatnak komoly szabályrendszere van
A pálcika használatnak komoly szabályrendszere van

3. Eldobható evőeszköz

Évente körülbelül 60 billió eldobható evőpálcika kerül a szemetesbe. A fából és bambuszból készültek ugyanis nehezen tisztíthatóak.

4. Miből készül?

Az evőpálcikák a legkülfélébb anyagokból készültek és készülnek, napjainkban is. Régen fából, porcelánból, aranyból, ezüstből és különféle drágakövekből faragták őket. Ma fából, bambuszból, fémből és műanyagból készülnek.

5. A pálcika megmozgat!

Sokkal egészségesebb evőpálcikával enni, mert étkezés során több, mint 40 izmot mozgat meg az ujjainktól a vállunkig.

Így gyakorolhatod a pálcikával evést>>>
Ezeket az ételeket edd pálcikával>>>

A legenda szerint az uralkodó család azért készíttetett magának ezüstből evőpálcika készletet, mert az ezüst nagyon érzékeny anyag, és a legkisebb változásra elszíneződik. Így ha az étel mérgezett volt, a pálcika azonnal jelezte, és feketére váltott.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.