Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Érdekességek

A kávé világnapja - trükkök és különlegességek, amiket próbálj ki otthon

kávé
Mi micsoda a konyhában? - Új sorozatunk első részében a kávét vesszük górcső alá. Mivel ma van a korábban csak fekete levesnek nevezett ital világnapja, így nem véletlen, hogy erre az élénkítő nedüre esett a választásunk. Jöjjön néhány hasznos tanács, és pár igazán elképesztő érdekesség.

A kávéfőzés különleges módján a törököktől lesték le a magyarok. Később persze saját ízlésükre alakították a Budaiak és a Pestiek is a receptet, majd ráragasztották a fekete víz, és a fekete leves jelzőket. Sokáig vándorkávésok kínálták az élénkítő italt, hatalmasra, nyakukra akasztott tálcával járták a város utcáit. Az első kávézót az 1700-as években, a Régi posta utcában nyitották.

Ekkor persze még nem ismerték a világ legdrágább, ma már népszerű kávét. Ez pedig a Kopi luwak, amelyet Indonéziában, a Fülöp-szigeteken valamint Dél-Indiában állítanak elő. Kilónkénti ára 64 ezer – 307 ezer forint között mozog, de nemcsak ezzel szerzett hírnevet magának, hanem egyedi feldolgozásával is. Ezt ugyanis a cibetmacskafélék családjába tartozó maláj pálmasodró ürülékéből állítják elő. Az emlős a zamatos termést lelegeli, majd amikor bogyó formájában távozik a szervezetéből, a kávétermelők a salakanyagot lemossák és a benne található babszemeket megpörkölik, hogy aztán eladják.

Te meginnád? Hódít az unikornis latte, a bizarr tejes italcsoda!

élénkítő italok a hétköznapokra

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.