Dubarry-csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Babgulyás
Klasszikus stíriai metélt
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Érdekességek

Bernáth József elárulta, melyik a világ legegyszerűbb étele

Bernáth József mesterszakács a mai napig édesanyja receptje alapján készíti el kedvenc ételét. A sztárséf nem rég megjelent könyvében, a Magyar Bisztrókonyhában ennek az ételnek a receptje is megtalálható.
A sztárséf könyve 45 receptet tartalmaz
A sztárséf könyve 45 receptet tartalmaz

Bernáth József évek óta próbálja megmutatni az embereknek, hogy egy étel, mitől lehet még izgalmasabb, még szerethetőbb. A TV2 Love Bistro című reality főzősműsorának egyik zsűritagja ezt új könyvében is igyekszik átadni. A sztárséf ötödik könyve a bisztró ételekre épül.

- Teljesen más jellegű szakácskönyvet akartam idén készíteni, aztán a Love Bistro mindent átírt - kezdte Bernáth József. - A műsorban csupa olyan ételt készítettünk el, amit mindenki ismer, amit mindenki kóstolt, sőt amihez mindenkinek megvan már a jól bevált recepetje, és éppen az az izgalmas benne, hogy mindenki másképp csinálja. A műsor sikerén felbuzdulva egyeztettem a kiadóval, hogy mi lenne, ha inkább változtatnánk a korábbi koncepción és idén egy olyan szakácskönyvet készítenék, amely a bisztróételekre épül.

Bernáth József célja, hogy megmutassa az embereknek, hogy egy étel, mitől lehet még izgalmasabb /Fotó: mindmegette.hu
Bernáth József célja, hogy megmutassa az embereknek, hogy egy étel, mitől lehet még izgalmasabb /Fotó: mindmegette.hu

A Boook Kiadó gondozásában megjelent Magyar Bisztrókonyha 45 receptet tartalmaz. Aki megvásárolja a könyvet, komplett menüt készíthet belőle az előételtől kezdve a főételen át a desszertig. Bernáth József olyan hagyományos ételek receptjeit osztja meg az olvasókkal, mint például a töltött káposzta, a hortobágyi palacsinta, a marhapörkölt tarhonyával, vagy a vargabéles. A Mindmegette.hu-nak pedig azt is elárulta, hogy ha valaki kezdő szakácsként veszi kezébe a könyvét, akkor melyik étel elkészítésével kezdje.

- Egyértelmű, hogy a rakott krumplival. Ez a világ legegyszerűbb étele, mellesleg a kedvencem is. Évek óta anyukám receptje alapján készítem. Ami a trükk benne, hogy figyelni kell arra, hogyan rétegezzük, hogyan pakoljuk egymás mellé az alapanyagokat, valamint, hogy majdnem ugyannyi mennyiségű tejfölt használjunk, mint krumplit és a tejfölből ne csak a tetejére, hanem az aljára is tegyünk - mondta Bernáth József, aki nagyon elégedett a mostani könyvvel. - Ebben a könyvben csupa olyan elkészítési mód van, amivel mindenki számára szerethetővé teszünk egy-egy ételt.

A könyvből elkészíthetjük a csirkemájpástétomot is /Fotó: BOOOK Kiadó / Szendeff Lőrinc
A könyvből elkészíthetjük a csirkemájpástétomot is /Fotó: BOOOK Kiadó / Szendeff Lőrinc

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.