Hagymás rostélyos
Epres blondie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Érdekességek

Bocuse d'Or 2021: Elstartolt a magyar csapat - ezt kell teljesíteniük a lyoni döntőben

A Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjének második napján, 10 óra előtt 3 perccel a magyar csapat is ringbe szállt a győzelemért. A Veres István séf vezette csapatot a korábbi európai Bocuse győztes Széll Tamás támogatja a verseny során. A tálak elkészítésére

A világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének világdöntőjét szeptember 26-27-én rendezik meg Lyonban.

A Bocuse d’Or verseny híres arról, hogy teljesen szinkronban van a világban zajló eseményekkel és az aktuális kulináris trendekkel, így nem meglepő, hogy a járványhelyzet a versenyszabályzatban is különös, eddig sosem látott megoldásokat szült. A legnagyobb változás kétség kívül az, hogy a csapatoknak a szokásos tányértéma helyett elviteles menüt kell készíteniük, három fogást, amelyek közül mindegyikben kötelező alapanyag a paradicsom.

Eldördült a startpisztoly - hajrá magyarok! (Forrás: Magyar Bocuse d'Or Akadéma Facebook oldala)
Eldördült a startpisztoly - hajrá magyarok! (Forrás: Magyar Bocuse d'Or Akadéma Facebook oldala)

A Bocuse d’Or versenyeken mindig az egyik legizgalmasabb és leglátványosabb tényező az a tál, amelyen a csapatok a hústémát prezentálják. Ezeknek a tálaknak a megtervezése és kivitelezése ugyanúgy hónapokig tart, míg maga a felkészülés, és ezek a tálak rendszerint híven tükrözik az adott séf dizájnról alkotott véleményét. Az idei versenyen azonban ez nem így lesz. A Bocuse d’Or történetében először egyforma tálat kapnak a csapatok, tehát mindenkinek ugyanolyan tálon kell majd bemutatni a hústémát. A tál kiegészül majd egy fém edénnyel, ebben majd egy „ragut” kell tálalni. Ez lesz a hús harmadik köreteleme, amelynek zöldségekből és magvakból kell készülnie.

Veres István és a magyar csapat (elnök: Hamvas Zoltán, coach: Széll Tamás, commis: Molnár Bence) ma 9:57-kor kezte a főzést, az elviteles témával 14:52-re, a hústállal pedig 15:27-re kell majd készen lenniük.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.